Un total de 1.067 participants a la segona cursa Anoia en Marxa Contra el Càncer han superat totes les expectatives de l'organització, que preveia una assistència de 700 corredors i caminants. Amb 682 dones i 385 homes, l'allau també va superar el material de marxandatge previst i va obligar els organitzadors, AECC-Catalunya Contra el Càncer, a subministrar marxandatge identificatiu per a tothom amb material de la primera edició.

La cursa es presentava amb dues categories. Una primera per a corredors i corredores que va tenir al voltant de 400 inscrits. La segona era per a caminants i s'hi van apuntar més de 650 persones. El bo d'ajut era de 10 euros i 5 per als menors de 12 anys i incloïa bossa de corredor, samarreta i esmorzar.

L'activitat va arrancar a les 12 en punt i amb poc més de 18 minuts, els primers participants creuaven un rere l'altre la línia d'arribada. Entre els motius que van atreure els participants a inscriure-s'hi hi havia els d'Oriol Gabarró, Carlos Cervera, Natàlia Vallès o Judit Alonso, tots participants per primera vegada en aquesta segona edició i que van destacar el fet de col·laborar amb la lluita contra una malaltia que toca a tothom, els valors que defensa la cursa, l'ambient participatiu i el reclam esportiu i saludable de la proposta.

Els tres primers classificats masculins van ser Josep Martínez amb 18' 37''; Nicolás Sánchez amb 18' 40'' i Albert Solé, amb 18' 52''. Les tres primeres classificades femenines van ser Yveth Camus amb 23' 16'', Aina Eberlé amb 24' 47'' i Gemma Mir amb 26' 26''.

El servei de fisioteràpia de la postcursa va anar a càrrec de Gessamí, Centre de Fisioteràpia i Osteopatia. Altres empreses col·laboradores amb l'activitat van ser Sofamel, Servisimó, La Renda urbana, Finques Badia, Calaf Grup, Recstores i Assegurances M. Piqué. El subministrament dels avituallaments es va poder fer fer gràcies als voluntaris i a Supermercats Consum, Pastisseria Targarona, Forn de pa i pastes Jaume i Vicenç i Forn de pa Jorba. També hi van col·laborar l'Ajuntament d'Igualada, Sanitat i Salut Pública d'Igualada, la Unió Empresarial de l'Anoia i el Club Atlètic d'Igualada. El dorsal permetia als participants accedir a un sorteig que es va dur a terme després de l'entrega de premis als primers classificats i els premiats es van endur un tractament estètic a Sílvia Giralt per valor de 650 euros, un sopar per a 4 persones al Somiatruites valorat en 120 euros i tres mesos de quota familiar gratuïta al gimnàs Calfont Wellness.

Per tancar la jornada, corredors, caminants acompanyants, voluntaris i assistents van participar en una classe de zumba.

Tots els diners recaptats per la cursa es destinaran a l'ajuda per a la investigació en oncologia i també, a desenvolupar programes i serveis que s'ofereixen des de l'AECC. En declaracions a Regió7, Èlia Gabarró, coordinadora de la Unitat Comarcal de l'Anoia de l'AECC-CCC, va comentar que «l'any passat vam tenir 450 inscrits i aquest any hi ha hagut més del doble de participants. Estem molt contents. Personalment he quedat gratament sorpresa amb aquest gest de solidaritat».

Segons Lídia Climent, responsable del desplegament territorial de la província de Barcelona, «la cursa ha estat possible gràcies al treball conjunt de les juntes locals de la comarca, on la d'Igualada, presidida per Esther López, ha estat l'encarregada de la captació de patrocinadors i la logística del dia, amb l'ajut de 20 voluntaris». La gran participació de dones també va ser un fet destacable: «La sensibilització davant una malaltia sol ser més elevada entre dones que entre els homes», va dir Climent.