13 de febrer de 2019
13.02.2019
Regió7

Els experts de Bstim confien en la producció de proximitat

La fira de l'empresariat tèxtil busca l'orientació futura en els professionals

12.02.2019 | 23:38
Els membres del consell assessor de la Fira Bstim del 2019

Els organitzadors de la fira Bstim d'Igualada s'envolten d'un consell d'experts per veure quin és el camí que ha d'anar seguint la mostra per adaptar-se a les noves necessitats industrials i de mercat del sector tèxtil.

El consell consultiu d'experts per a l'edició de 2019 de Bstim està format per Pep Generó, president del Clúster Modacc i director creatiu de Teoh&Lea; Josep Ignasi Reixach, director general de Punto Blanco i president de l'Agrupació Tèxtil Fagepi; Marta Coca, responsable de moda de la Generalitat de Catalunya; Sílvia Riera, redactora en cap de la revista Modaes; el dissenyador Josep Abril; el periodista de Coolture Magazine Aleix Aguilera; la impulsora de l'Associació Moda Sostenible Maria Pérez; el secretari general de Modacc i representant de Fitex David García; i Joan Sánchez, de Fira d'Igualada.

En la primera reunió del consell consultiu es van avaluar aspectes com ara la possibilitat d'establir aliances amb altres fires europees del sector, sobre com fer possible que la creativitat i la innovació que són factor diferencial de la indústria de proximitat es pugui visualitzar a la Fira Bstim, i també sobre la necessitat que el sector giri entorn de la sostenibilitat, un valor que cada vegada interessa més a marques i distribuïdors.

En la trobada hi va haver un consens general que la producció en proximitat té recorregut i molt camp per créixer, ja que cada cop hi ha noves marques que tenen volums reduïts i necessiten produir de manera local, i les marques de més envergadura cada cop fan més productes de « reprís» en quantitats baixes i necessiten resposta ràpida i volums petits.

La quarta edició de la fira de producció tèxtil Bstim, organitzada per Fira d'Igualada i l'Agrupació Tèxtil Fagepi amb el suport de l'Ajuntament d'Igualada, se celebrarà al recinte l'Escorxador d'Igualada els dies 6 i 7 de març i espera repetir la xifra de 60 expositors i 1.400 visitants de les edicions anteriors.

La fira tèxtil Bstim (Best Solutions in Textile Manufacturing) és l'única fira de producció tèxtil de l'Estat espanyol i té com a objectiu estimular la fabricació tèxtil de proximitat i enfortir la indústria local. Està organitzada per Fira d'Igualada i l'agrupació tèxtil Fagepi amb el suport de l'Ajuntament d'Igualada, i té periodicitat biennal. La quarta edició se celebrarà els propers dies 6 i 7 de març a Igualada.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook