L'Ajuntament de Castellolí i els responsables de l'empresa Cell-nex Telecom han presentat al conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, el futur en l'àmbit de la tecnologia i del cotxe connectat que tindrà el Circuit del Parcmotor d'aquest municipi. Cellnex Telecom està duent a terme una transformació de la instal·lació per poder ser un banc de proves de primer nivell per a les empreses automobilístiques que estan desenvolupant projectes en l'àmbit del cotxe connectat i de la conducció autònoma.

Aquesta transformació d'un circuit que havia nascut amb la voluntat de la pràctica de proves de competició, sobretot de motos, coincideix amb la voluntat de dur a terme a l'Anoia un projecte de futur, amb fons europeus, i a l'abric de l'administració catalana, segons ha explicat a Regió7 l'alcalde de Castellolí, Joan Serra.

El Parcmotor no abandona la pràctica esportiva, té una proposta en aquest àmbit amb un calendari de proves de caràcter més lúdic, i busca una especialització en el món del cotxe connectat i la conducció autònoma que el faci ser referent. En aquests moments, la proposta per a la qual es vol demanar un ajut a Europa es troba ja en una fase madura de gestació. Castellolí compta amb suports a la comarca, amb el suport d'institucions i de grups impulsors de la mobilitat com ara AMTU (Associació de Municipis per a la Mobilitat amb Transport Urbà), el clúster de l'automoció de Catalunya i els investigadors dels centres tecnològics Eurecat.

El conseller Puigneró va ser a Castellolí dimecres acompanyat pel secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, David Ferra. L'alcalde Joan Serra els va rebre al circuit Parcmotor de Castellolí, on van poder conèixer de primera mà el projecte tecnològic i la inversió que l'empresa Cellnex Telecom està implementant a l'equipament.

Els responsables del circuit van mostrar al conseller Puigneró el centre de control així com diverses torres de comunicacions que han instal·lat justament per fer del circuit Parcmotor un referent de connectivitat del motor.

La visita del conseller Puigneró a Castellolí arriba poques setmanes després de dos anuncis molt positius per al municipi com són la instal·lació de l'empresa de congelats FRIME al sector industrial de Can Parera, i l'arribada de l'empresa catalana d'automoció Doga Parts al mateix polígon, dues inversions que, sumades a l'ambiciós projecte de Cellnex Telecom al circuit Parcmotor, suposen un rellançament del municipi des del punt de vista de la implantació industrial.