16 de febrer de 2019
16.02.2019
Regió7

Més de 1.400 joves de l'Anoia visiten el primer dia del Saló de l'Ensenyament

Els alumnes de tota la comarca poden veure ofertes universitàries i de formació professional

15.02.2019 | 23:57
Joves interessant-se per les explicacions que els donaven als estands del Saló de l'Ensenyament

Han assistit 1.434 alumnes de la comarca de l'Anoia al 8è Saló de l'Ensenyament d'Igualada, i 697 s'hi han desplaçat des de Piera, Vallbona d'Anoia, Capellades i Calaf, amb el transport escolar del Consell Comarcal de l'Anoia. Els assistents, tots ells alumes de 4t d'ESO, 1r i 2n de batxillerat i joves en programes de Formació i Inserció (PFI), han visitat els estands informatius d'universitats, centres de formació professional i serveis públics, com els reservats a Mossos d'Esquadra, Bombers i Agents Rurals, els quals han despertat novament un interès notable entre els joves, tant per les tasques que desenvolupen com per la forma en què s'hi pot accedir com a opció professional.

Sense inauguració oficial i amb una rebuda institucional cada 15 minuts als grups d'escolars que arribaven, la primera jornada del saló ha obert les seves portes als estudiants que enguany han de decidir per quina línia de batxillerat es decanten o bé quin grau o formació professional escullen després d'aprovar el batxillerat. Avui, durant tot el matí el Saló oferirà informació a familiars i alumnes.

Entre les diferents ofertes universitàries destacaven les opcions vinculades al turisme, el disseny gràfic, les noves tecnologies i la robòtica. Infermeria, Màrqueting i Arquitectura eren ofertes d'estudi que es mantenien en una posició destacada en els estands, mentre que titulacions clàssiques com Direcció i Administració d'Empreses o Empresarials trobaven noves fórmules de presentació per a un mercat actual, com per exemple un itinerari universitari en direcció hotelera.

Quant a formació professional, les opcions abraçaven des de sortides relacionades amb el món agrari, monitoratge d'èquids, monitors esportius, restauració, sanitat, perruqueria, artesania o tècnics administratius, fins a auxiliars d'enginyeria, programadors de videojocs o animadors en 3D.

Entre els alumnes assistents, Regió7 ha pogut parlar amb Ahmed Garrouch, alumne de 4t d'ESO i que tenia molt clar què buscava com a primera opció: «Vull informació sobre un grau mitjà d'esport per a més endavant encarar la meva carrera professional cap a policia o guarda de seguretat. Ara mateix parlo català, espanyol, àrab, francès, anglès i estic aprenent alemany», ha assenyalat. Altres alumnes de 4t d'ESO que han assistit al Saló han estat Nadia Rodríguez, futura estudiant de batxillerat de lletres, i Luisa Castaño. «He escollit lletres perquè és el que em va més bé –ha dit Rodríguez. M'agrada llegir, escriure, potser faré traducció... Parlo francès i anglès, també». D'altra banda, Castaño ha explicat que «escolliré batxillerat científic. Des de sempre m'ha agradat la biologia i vull encarar la meva carrera professional cap a la biomedicina, en l'àmbit de la genètica. A part de l'espanyol i el català, parlo també anglès». Víctor Recio és un jove de 2n de batxillerat que també ha assistit al Saló de l'Ensenyament amb la decisió presa: «Des de sempre m'ha agradat escriure, parlar amb la gent, argumentar... Vull fer un grau de comunicació i centrar-me en Relacions Públiques perquè he vist que és l'especialitat que més s'adiu amb la meva personalitat». Altres joves s'han apropat al Saló amb una posició d'indecisió. Abel Rodríguez just ha acabat el PFI de cuina i restauració: «M'estic mirant com encaro el grau mitjà, però estic indecís entre la cuina, una especialitat on em sento còmode i que m'ha agradat des de petit, i la decoració de vehicles, el tuning. M'ho he d'acabar de mirar».

El Saló de l'Ensenyament inclou una vintena de col·legis i instituts que hi exposen les seves ofertes d'ensenyament, més d'una trentena d'universitats i un servei orientador per als assistents per part d'Ig-Nova Tecnoespai. El Saló de l'Ensenyament obre avui de 9 a 2 del migdia.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook