Teo Romero, alcalde de Santa Margarida de Montbui i líder històric del socialisme a l'Anoia, haurà d'afrontar un judici per malversació durant l'etapa com a president del Fons Català de Cooperació i Desenvolupament (FCCD) per haver pagat presumptament amb diners públics viatges d'oci privat. La fiscalia demana finalment per a ell tres anys i mig de presó, segons va informar ahir El País, pena que s'afegeix a la petició de set anys del FCCD, que exerceix l'acusació particular. A més, el fiscal també demana al jutge que li imposi un allunyament de la vida política: nou anys d'inhabilitació.

Els fets van tenir lloc entre els anys 2007 i 2010, quan, segons les acusacions, Romero va aprofitar el seu càrrec al FCCD (una entitat sense ànim de lucre) per obtenir «un benefici patrimonial indegut», per la qual cosa va pagar-se viatges per valor de 50.000 euros.

En el seu escrit d'acusació, el fiscal detalla tots els viatges que presumptament Romero va allargar de forma injustificada per visitar llocs turístics de forma gratuïta. Per exemple, segons el fiscal, va arribar a Nairobi quatre dies abans que s'iniciés el Fòrum Social Mundial i els va utilitzar per visitar la reserva del Masai Mara. En un altre viatge a un seminari de Perú, Romero, segons la fiscalia, ho va aprofitar per visitar la ciutat de Cuzco. Altres llocs que va anar innecessàriament són l'Havana i Rio de Janeiro, entre d'altres.

Romero: «Soc innocent»

L'alcalde de Montbui destaca, en declaracions a Regió7, que està «tranquil» i assegura que no va fer «res incorrecte» quan presidia l'ens. Explica que les despeses sempre estaven justificades quan era al capdavant del Fons Català de Cooperació i Desenvolupament, i que les auditories dels comptes avalen la seva innocència. «A part, la junta de l'ens i l'assemblea anual sempre van aprovar les despeses i, per tant, són justificades. Mai no hi va haver malversació de fons», afegeix.

Teo Romero diu sentir-se orgullós de la seva tasca al Fons Català de Cooperació, ens que va presidir entre el 2007 i 2010, i assegura que afrontarà el procés amb serenitat perquè no ha comès els delictes que la fiscalia i l'acusació particular li imputen.

L'alcalde de Montbui afegeix que darrere les informacions que apareixen sobre el cas hi ha mala fe, tot i no especificar par part de qui, perquè «coincideixen quan hi ha un cicle electoral».