L'Ajuntament de Martorell (Baix Llobregat) ha enviat aquest dilluns un requeriment a la Generalitat per reclamar el retorn dels terrenys que ocupa el Centre de Formació Professional de l'Automoció per incompliment de contracte. Segons ha avançat el diari Ara i ha pogut confirmar l'ACN, el consistori vol recuperar els terrenys que va cedir gratuïtament perquè no s'han destinat a l'ús inicialment previst. Al document de cessió dels terrenys signat el 2009 s'especifica que l'ajuntament els podria recuperar en cas que cinc anys després no hi funcionés un centre d'FP. A dia d'avui, quatre anys després de la seva inauguració, el centre només acull una cinquantena d'alumnes que hi fan cursos de Garantia Juvenil quan la seva capacitat és de gairebé 14.000 alumnes.

Tot i que la consellera de d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, va anunciar el passat mes de setembre l'inici del procés de licitació per escollir l'operador del centre amb l'objectiu d'iniciar les classes el pròxim curs, el cert és que a dia d'avui no s'ha avançat en aquesta qüestió.

Davant d'aquesta nova aturada, el ple de l'Ajuntament de Martorell ja va aprovar el passat 21 de gener llençar un ultimàtum a la Generalitat per forçar la posada en marxa del centre que no va tenir resultat i que avui s'ha traduït finalment en un requeriment oficial per recuperar els terrenys.

El Centre, inaugurat el 2015 i que va tenir un cost de 13 MEUR, té una superfície d'uns 10.000 metres quadrats que inclouen una gran nau industrial, 39 aules i diversos laboratoris.

Després de la seva inauguració l'any 20015, la gestió del centre es va encallar arran una reestructuració de les conselleries de la Generalitat, ja que el projecte va passar a implicar els departaments de Presidència, d'Empresa i Coneixement, d'Educació i de Treball, Afers Socials i Famílies.