20 de febrer de 2019
20.02.2019

Calaf es declara vila de residu zero i no llançarà confeti a la rua de la festa del Pellofa

El carnaval calafí tindrà el seu acte central, la rua i el concurs de carrosses i comparses, el dissabte a la tarda

20.02.2019 | 11:27
Participants d'una de les carrosses de Calaf

La Festa del Pellofa de Calaf, el carnaval, es celebrarà el cap de setmana del 8 i 9 de març, amb dues accions destacades en el seu programa, el torneig de "beer pong" durant l'Animal Party, que també serà un punt de commemoració del dia de la dona treballadora, i la rua del dissabte a la tarda, amb concurs de carrosses i de comparses.

El divendres 8 de març els actes del carnaval de Calaf comencen amb la rua escolar que es farà al matí. Hi participaran la llar d'infants, l'escola i l'institut de Calaf. I a partir de les 2/4 d'11 de la nit, a l'envelat situat al pàrquing de l'antiga serradora, començarà la tradicional "Animal party", on es convida a tothom a venir disfressat d'animal i que aquest any comptarà amb un torneig de "beer pong". Els organitzador de la festa han previst que per commemorar la diada del 8 de març, tres dones seran les djs protagonistes de la nit: el duet d'Igualada Elles, la santmartinenca Virgi Energy i la calafina Judit Mit.

El matí del dissabte 9 de març es durà a terme el concurs de botiges. La comissió de carnaval passarà pels establiments participants per veure l'ambientació i disfresses dels botiguers i estaran acompanyats de la percussió dels Diables de l'Alta Segarra per tal d'amenitzar i els carrers del poble. A 2/4 de 12 hi haurà la festa infantil al Casino de Calaf, amb Jaume Ivars amb el seu número "Que comenci la festa".

A 2/4 de 5 de la tarda, s'iniciarà, des del Casal de Calaf, la Gran Rua del Pellofa amb el concurs de carrosses i comparses que aquest any no permetrà la utilització de confeti, ja que des del mes de desembre l'Ajuntament va aprovar una moció a favor d'impulsar el Residu Zero a la vila i entre les mesures acordades destaquen la reducció de productes de rebuig d'un sol ús tant en els actes organitzats directament per l'Ajuntament com en els que hi col·labori. El recorregut estarà amenitzat per les batucades Maracuyà i BenSonats i culminarà amb el pregó de les Reines Pellofa i l'entrega de premis a l'envelat.

A les 9 de la nit, tindrà lloc la XIII Mamada, un correbars de carnaval, que començarà a la plaça dels Arbres. Recorrerà diversos bars de Calaf i s'acabarà a l'envelat. A la mitjnanit tindrà lloc el Gran Ball de disfresses que enguany comptarà amb concerts de Muyayo Rif, Tapeo Sound System i Dj Markus Wolf.

L'agenda de Carnaval també prevue actes a les 3.30 de la matinada. A aquesta hora hi haurà l'entrega de premis a les millors disfresses participants en el ball.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook