La delegada del Govern de l'Estat, Teresa Cunillera, s'ha compromès a ajudar "a la conservació del patrimoni de Can Sedó, no tan sols des del punt de vista industrial, sinó també des del punt de vista cultural i històric». Cunillera ha visitat Esparreguera aquest dimecres i s'ha entrevistat amb l'alcalde del municipi, Eduard Ribas.

Cunillera ha valorat «el potencial impressionant i de futur» que té l'equipament i ha pres nota de que «l'ajuntament està determinat per aconseguir la col·laboració entre Generalitat i Estat en aquest equipament. «Sabem que des de l'ajuntament hi ha hagut contactes amb el Ministeri de Cultura i ens consta que el ministeri té moltes ganes de tirar endavant la col·laboració, conjuntament amb la Generalitat de Catalunya», ha afirmat. Serà clau en aquest sentit, les negociacions amb l'Incasol, propietària dels terrenys dels habitatges de la colònia. «Al marge de les diferents representacions polítiques -ha comentat la delegada del Govern-, davant d'un projecte de ciutat com aquest ens satisfà la voluntat política d'acord i diàleg».

Amb tot, en declaracions a Regió7 no li constava a la delegada del govern un equipament cultural en tot el territori català on les diferents administracions hi actuïn i gestionin de forma conjunta. Cunillera s'ha mostrat sorpresa que l'equipament avui estés tancat.

Es tracta d'una voluntat compartida segons Ribas «Nosaltres hem de fer la nostra feina gràcies al POUM i amb aquesta eina, trobar aliances tant amb la Generalitat, com amb la Diputació, també el Govern espanyol i junts, amb un projecte històric i de relat polític, anar a buscar recursos supraestatals, europeus».

D'altra banda, la delegada ha declinat valorar l'impacte i la transcendència social del judici per l'1 d'octubre, ha assenyalat que a més dels serveis mínims la delegació no aturarà, ha valorat de forma negativa la suspensió de l'agenda del govern de la Generalitat per la jornada de vaga, ha ressaltat el caràcter d'aturada i no de vaga que tindrà la jornada del 21F en tant que alguns sindicats importants no secundaran la jornada. «Estem treballant contra 7 anys de retallades del PP. S'han equivocat, crec, aquells que han impedit que els pressupostos per a l'any 2019 estiguessin ja en vigor. Tenien un gran component social contra les retallades en educació, sanitat» i el tercer sector. Finalment, la delegada ha sentenciat: «jo demà treballaré».

La visita també ha servit per valorar algunes de les accions empreses tant des del govern com des de l'ajuntament. Cunillera ha comentat que «des de l'àmbit global, quan vam arribar al govern ens vam adonar que hi havia una quantitat important de projectes que estaven encallats sense sentit. Hem estat capaços en pocs mesos de desencallar el projecte de connexió de l'A2 amb l'AP7 i han començat ja els treballs», ha celebrat la Delegada del govern. Per la seva part, des del consistori, Ribas ha explicat a Cunillera el perquè de la seva oposició al desdoblament de l'A2 al seu terme municipal i també li ha parlat sobre el ramal de la B-231 que ha de desviar el transit de camions necessaris per a la gestió de l'abocador de Can Mata (a Hostalets de Pierola), que actualment està en vies d'acord entre Ajuntament i Generalitat. En la primera proposta, els 21 regidors d'Esparreguera s'hi van oposar i també hi havia "l'opisició de veïns i veïnes».