20 de febrer de 2019
20.02.2019

Masquefa s'indigna amb l'inici d'obres a Can Mata

L'Ajuntament reclama a la Generalitat que actuï i faci aturar els treballs

19.02.2019 | 23:51
L'espai on ja s'ha treballat per a l'ampliació

L'Ajuntament de Masquefa ha fet una queixa pública pel fet que s'estiguin duent a terme treballs previs de preparació dels terrenys per a l'ampliació de Can Mata. Masquefa manté obert un conflicte amb l'Ajuntament dels Hostalets de Pierola per aquest nou àmbit que vol ocupar la planta de l'abocador. Fonts masquefines indiquen que la tala d'arbres és de centenars d'exemplars.

L'Ajuntament de Masquefa denuncia públicament l'execució de diverses tasques de tala de vegetació a l'abocador de Can Mata; una actuació que, fins ara, s'estima que ja hauria afectat un miler d'arbres i que suposaria l'inici dels primers treballs del projecte d'ampliació d'aquest equipament promogut per l'empresa CESPA Gestió de Residus, S.A.

En aquest sentit, el consistori masquefí recorda en un comunicat que va fer públic anit que «el pla no ha estat aprovat definitivament i que aquest es troba subjecte al plec de 32 al·legacions de caire formal, urbanístic i mediambiental que els ajuntaments de Masquefa i Piera i el Consell Comarcal de l'Anoia van presentar a finals del mes de novembre de 2018 sol·licitant als organismes gestors el replantejament de l'ampliació de l'abocador de Can Mata». «Un dels objectius de les al·legacions anava encaminat justament a preservar la pineda, la flora i la fauna que en aquest moment s'està destruint amb la desforestació que hem detectat», afirma Xavier Boquete, alcalde de Masquefa.

Boquete es pregunta que «si ens donen la raó en les al·legacions, qui tornarà a fer créixer els pins? Reclamem l'aturada dels treballs i explicacions de manera urgent davant aquesta intervenció que s'està efectuant sense que el projecte estigui aprovat».

En els darrers mesos, l'Ajuntament de Masquefa, amb el suport de tots els grups municipals amb representació al consistori, ha capitalitzat diferents accions per exigir el tancament de l'abocador de Can Mata.


Contenciós administratiu obert

Entre aquestes accions, l'inici d'un procediment contenciós administratiu amb el consistori dels Hostalets de Pierola «davant la reiterada manca de resposta als requeriments sol·licitats al consistori hostalenc pels episodis d'incendis ocorreguts a la instal·lació al llarg dels darrers anys, així com la reiteració en les males olors que han de suportar els veïns; l'aprovació d'una moció unànime en favor del tancament de l'abocador de Can Mata; la presentació del plec d'al·legacions per aturar la tramitació del projecte d'ampliació de l'equipament; o l'inici d'un procés de recollida de firmes a través del qual, fins aquest mes de febrer, ja s'han aconseguit més de 2.000 signatures veïnals reclamant la clausura de la instal·lació» que els masquefins consideren que els perjudica.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook