Unes 2000 persones s'han concentrat a l'estació d'autobusos d'Igualada, punt d'inici de la manifestació que ha recorregut els principals carrers de la capital de l'Anoia. Al llarg de tot el passeig Verdaguer, carrer Sant Magí, plaça de la Creu i carrer Argent s'hi han anat sumant simpatitzants fins arribar, segons dades de la policia local, pels voltants d'unes 4000 persones -segons dades de la Policia Lcoal- que pràcticament han emplenat la plaça de l'Ajuntament.

L'acte reivindicatiu ha conclòs amb la lectura d'un manifest per part de Jordi Pons, secretari de l'Intersindical-CSC a l'Anoia, on s'ha agraït el suport i presència del Sindicat d'Ensenyament USTEC Anoia, ERC i les seccions anoienques de l'ANC, Òmnium, Arran, CDR i Gent Gran per a la República. El manifest ha denunciat les «constants retallades en drets civils, econòmics i polítics», els empresonaments ideològics practicats per l'estat espanyol contra la llibertat d'expressió i ha assenyalat «l'augment d'una extrema dreta que no havia marxat mai». La concentració ha conclòs amb crits de «Llibertat presos polítics» i s'ha entonat el Cant dels Segadors.

En declaracions a Regió7 Pons ha comentat que «és una vaga pels drets laborals, els quals van lligats als drets socials i polítics. El Tribunal Consttiucional ha tombat constantment lleis socials aprovades al parlament. Veiem com s'aproven uns salaris mínims que no es corresponen amb la realitat econòmica del país. Des de l'Intersindical-CSC demanem que sigui de 1400 euros, el que marca la Carta Europea pels Drets Socials. Tenim molts motius per fer vaga. El govern espanyol va fer una llei per facilitar que les empreses marxin del territori català».

La valoració de la concentració per part d'ERC d'Igualada ha estat un èxit, com ha assenyalat Enric Conill «a nivell local, el municipi s'ha bolcat amb una causa que considerem justa i denunciem una altra vegada que aquest és un judici farsa. No estem gens d'acord amb tot el que ha succeït des de l'1 d'octubre en el marc d'aquesta suposada democràcia espanyola i sortirem tantes vegades com calgui a defensar la llibertat dels presos polítics». També ha comentat que «una altra realitat poblacional són els centres educatius i moltes escoles han parat».

Des de la UEA s'ha assenyalat que hi ha hagut «un seguiment desigual de la vaga en l'àmbit empresarial de la comarca», on les empreses de més de 50 treballadors, segons han comunicat a la UEA, «treballen amb normalitat». També s'ha assenyalat que «les flotes de camions treballen al 100%, a la carretera hi ha menys trànsit que un dia normal, i sí que alguns camions han quedat parats per algun tall de carretera, però sense cap més incidència». I pel que fa a l'empresa petita i el sector serveis «si que hi ha una mica més de seguiment». Finalment, en el comunicat emès la UEA demana que «es respectin els drets i les llibertats d'empreses i treballadors, tant dels que volen seguir-la com dels que no atenent als seus posicionament personals».

Des d'Intersindical-CSC s'ha cridat durant el matí a «mobilitzacions descentralitzades en diferents pobles, barris, pobles i ciutats, per continuar a la tarda, amb la manifestació unitària a Barcelona, que sortirà des de Jardinets de Gràcia a les 6 de la tarda».