L'actual equip de govern de l'Ajuntament d'Esparreguera està intentant trobar el suport institucional necessari, a Catalunya, a l'Estat i a Europa, per poder afrontar una rehabilitació de diferents espais de Can Sedó, una de les colònies industrials més grans d'Europa. Aquest és un projecte que pot ser de gran envergadura, i que necessita un punt de partida inicial, que és la declaració de la colònia com a element històric i arquitectònic protegit (un Bé Cultural d'Interès Patrimonial). Però, superada aquesta fase que obre la porta al ajuts i subvencions, cal que les administracions estiguin disposades a participar-hi. A part de l'Ajuntament, els primers a donar el vistiplau a la voluntat dels esparreguerins ha estat la delegada del Govern de l'Estat, Teresa Cunillera, que dimecres es va comprometre a ajudar «en la conservació del patrimoni de Can Sedó, no tan sols des del punt de vista industrial, sinó també des del punt de vista cultural i històric». Cunillera va visitar Esparreguera dimecres i es va entrevistar amb l'alcalde del municipi, Eduard Ribas.

Cunillera va valorar «el potencial impressionant i de futur» que té l'equipament i va prendre nota del fet que «l'Ajuntament està determinat per aconseguir la col·laboració entre Generalitat i Estat en aquest equipament. Sabem que des de l'Ajuntament hi ha hagut contactes amb el ministeri de Cultura i ens consta que el ministeri té moltes ganes de tirar endavant la col·laboració, conjuntament amb la Generalitat de Catalunya», va afirmar. Serà clau en aquest sentit les negociacions amb l'Incasòl, propietària dels terrenys dels habitatges de la colònia. «Al marge de les diferents representacions polítiques -va comentar la delegada del Govern-, davant d'un projecte de ciutat com aquest ens satisfà la voluntat política d'acord i diàleg».

Amb tot, en declaracions a Regió7 la delegada del Govern va dir que no li constava un equipament cultural en tot el territori català on les diferents administracions actuïn i gestionin de forma conjunta. Cunillera es va mostrar sorpresa que l'equipament avui estigui tancat.

Es tracta d'una voluntat compartida, segons Ribas, «nosaltres hem de fer la nostra feina gràcies al POUM i, amb aquesta eina, trobar aliances tant amb la Generalitat, com amb la Diputació, també el Govern espanyol i junts, amb un projecte històric i de relat polític, anar a buscar recursos supraestatals, europeus». De moment, sobre Can Sedó no hi ha un projecte concret.