Igualada va viure ahir una de les grans manifestacions dels darrers anys. El matí s'havia llevat tranquil, sense incidents remarcables, amb un seguiment del tancament del comerç i de la vaga a la part industrial tebi. Als centres educatius, l'aturada era molt significativa.

Unes 2.000 persones es van concentrar al migdia a l'estació d'autobusos d'Igualada, punt d'inici de la manifestació que va recórrer els principals carrers de la capital de l'Anoia. Al llarg de tot el passeig Verdaguer, carrer Sant Magí, plaça de la Creu i carrer Argent s'hi van anar sumant simpatitzants fins a arribar, segons dades de la Policia Local, al voltant d'unes 4.000 persones. Pràcticament van omplir tota la plaça de l'Ajuntament.

L'acte reivindicatiu es va tancar amb la lectura d'un manifest per part de Jordi Pons, secretari de la Intersindical-CSC a l'Anoia, en què es va agrair el suport i presència del Sindicat d'Ensenyament USTEC Anoia, ERC i les seccions anoienques de l'ANC, Òmnium, Arran, CDR i Gent Gran per a la República. El manifest denunciava «les constants retallades en drets civils, econòmics i polítics», els empresonaments ideològics practicats per l'Estat espanyol contra la llibertat d'expressió, i va assenyalar «l'augment d'una extrema dreta que no havia marxat mai». La concentració va concloure amb crits de «Llibertat presos polítics» i es va entonar el cant d' Els Segadors.

Pons va comentar que «és una vaga pels drets laborals, els quals van lligats als drets socials i polítics. El TC ha tombat constantment lleis socials aprovades al Parlament. Veiem com s'aproven uns salaris mínims dignes», i va reclamar que fossin de 1.400 euros.