La Diputació de Barcelona va presentar ahir la seu del Centre SPOTT per donar servei als municipis de la comarca de l'Anoia, que estarà ubicada a l'equipament municipal La Nau de Piera i que oferirà atenció a menors d'edat que fan consums problemàtics o que presenten problemes d'addicció a drogues i pantalles, i també suport a les seves famílies.

La iniciativa ha estat impulsada per la Diputació de Barcelona en col·laboració amb el Consell Comarcal de l'Anoia i l'Ajuntament de Piera. El servei estarà disponible cada dimecres de 9.00 a 14.00 h a partir del 13 de març, però des d'avui mateix ja es començaran a rebre derivacions del personal professional dels serveis bàsics municipals. També, les famílies i els adolescents poden accedir al servei.

Un psicòleg i una educadora social donaran atenció i suport per reduir o aturar les addiccions a les substàncies i a les pantalles, acompanyant i atenent els adolescents perquè abandonin aquestes conductes i assessorant les famílies per reforçar les seves capacitats educatives.

La presentació va anar a càrrec del vicepresident tercer del Consell Comarcal de l'Anoia, Xavier Pérez, la cap del Servei de Programes Socials de la Diputació de Barcelona, Iolanda Moragues, i el regidor de Benestar i Família de l'Ajuntament de Piera, Jaume Raventós.

Segons va explicar la cap del Servei de Suport de Programes Socials de la Diputació de Barcelona, «el nostre objectiu és fer una detecció precoç. La voluntat és intervenir de manera ràpida en aquests joves».

Moragues va afegir que cada cop s'incrementen més les demandes de gent que sol·licita suport per l'addicció a les pantalles i va matisar que «està creixent la sensibilització i la necessitat de contrarestar com a pare o com a mare la percepció que l'adolescent té que allò que fa és normal». A les addiccions més comunes -mòbil, xarxes socials o videojocs- darrerament s'hi han sumat «les apostes en línia».