El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha anunciat l'ampliació de diversos instituts al Baix Llobregat Nord, concretament, a Abrera, Olesa de Montserrat i Sant Esteve Sesrovires, per donar resposta a les necessitats d'escolarització a secundària d'aquests municipis. Divendres, Bargalló va visitar dues escoles i un institut d'Abrera i Sant Esteve Sesrovires.

El conseller va destacar el nivell de col·laboració que ha trobat amb l'Ajuntament d'Abrera i el seu alcalde, Jesús Naharro. Bargalló va recórrer les instal·lacions de l'escola Ernest Lluch, on el departament ha de fer la inversió més alta per adequar i ampliar els espais. Aquesta és, segons el conseller, «una obra necessària que respon a una reivindicació històrica».

Un altre dels centres que cal ampliar és l'institut Voltrera, que Bargalló també va conèixer en la visita de divendres. L'ampliació permetrà en el futur implementar algun cicle formatiu, que reforçaria l'oferta de formació professional del Baix Llobregat Nord. Bargalló va remarcar que «són tres actuacions necessàries, que porten una demora temporal, i que serviran per millorar l'oferta de secundària en aquesta zona del Baix Llobregat, per fer-la de més qualitat. Alhora, servirà per plantejar un canvi en el mapa de la formació professional de la zona amb una millor oferta que serà possible per aquestes ampliacions».

A Sant Esteve Sesrovires, Educació tirarà endavant l'ampliació de l'institut Montserrat Colomé, que era una secció i ara es consolida.