25 de febrer de 2019
25.02.2019

Martorell estrena la nova sala de concerts amb 300 persones

L'Ajuntament ha reconvertit una nau industrial en un espai d'oci nocturn

24.02.2019 | 23:53
Martorell estrena la nova sala de concerts amb 300 persones
Actuació musical en la festa d'inauguració, dissabte

Martorell va estrenar dissabte la nova sala de concerts municipal amb l'assistència de músics tan reconeguts en el panorama musical com Manu Guix i Dani Nel·lo. A la sala hi havia, fins al vespre, més de 300 persones, que no es van voler perdre la cita musical.

La nau de Ca n'Oliveres, que fins ara era seu de cites anuals del calendari com el Carnestoltes, Sant Joan o Cap d'Any i altres activitats organitzades per entitats, ha estat adequada i transformada en un nou espai d'exhibició i creació musical. Ca n'Oliveres ha estat rebatejat amb el nom de Nau#2, i s'ha adequat l'interior amb contenidors portuaris restaurats i preparats per equipar-los com a guarda-roba, servei de begudes, back-stage, magatzem i un potent escenari.

En declaracions a Regió7, l'alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha explicat que «fa un any i escaig que estem remodelant l'espai. És una solució a les demandes manifestes de molts pares i mares sobre el fet que a Martorell no hi ha discoteques. Els ajuntaments no posem discoteques, però sí que teníem un espai que utilitzàvem per les festes majors, la fira i la Festa del Roser. Hem fet un projecte per encabir una sala de concerts i un servei d'oci nocturn».

La nova sala s'ha presentat amb una programació estable de concerts de març a juny, fins a l'inici del festival PAS, juntament amb una graella de DJ per a les nits de discoteca i una doble línia d'accés per als menors de 18 anys. El regidor de Cultura, Sergi Corral, ha detallat que «des del departament de Cultura i amb el nostre tècnic, Ricard Pardo, hem estructurat el projecte per a concerts de mitjà i gran format i cobrir a la vegada la mancança d'un espai per al jovent, oferir un espai perquè es pugui passar una nit amb els amics i que no s'hagi d'agafar el cotxe i sortir fora».

«El principal objectiu és portar grups que siguin atractius per a la gent jove i donar sortida als grups locals», ha assenyalat l'alcalde. «És una acció que es complementarà amb el projecte de l'Espai Jove del Centre Cultural, un projecte sobre el qual estem treballant des de fa 3 anys i que aviat acabarem». La Nau#2 s'ha adequat perquè tingui una cabuda per a 1.800 persones. La graella d'oferta cultural serà gestionada des dels departaments de Cultura i Joventut i el servei de bar està gestionat via concessió. L'exterior de Ca n'Oliveres també ha estat remodelat: «des del programa d'intervenció d'enguany, el novembre va venir l'artista en street-art Sfhir i va decorar la façana de la Nau#2 amb un mural que simbolitza la musa de la música», ha assenyalat el regidor de Cultura.

La sala, a més, oferirà en dies puntuals discoteca per a menors de 18 anys, «dos cops al mes hi haurà discoteca de tarda per als joves de 14 a 18 anys», ha detallat Corral, «de les 6 de la tarda a dos quarts de 10 del vespre. I un cop al mes, els joves entre 16 i 18 anys hi podran accedir en horari nocturn». El control d'accés a aquest servei es farà prèvia identificació a l'entrada, amb autorització paterna i amb un sistema de polseres per a tots els assistents que assenyalin que el jove és menor.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook