Els infants i joves d'Igualada volen per a la futura àrea de jocs del Parc Central poder gaudir d'una zona d'aigua on poder jugar, amb brolladors i altres elements, però també amb un estany on puguin viure animals; una altra zona amb jocs de gran format que inclogui grans estructures i elements com ponts, tirolines, túnels i tobogans; una zona de joc tancada i delimitada amb jocs específics per als més petits; zones de descans amb vegetació i ombra, hamaques, àrees de pícnic i un establiment de restauració integrat en l'entorn; un espai amb entarimat de fusta on es puguin fer activitats culturals o d'esport dirigit; zones esportives que permetin la pràctica, per exemple, de jocs de pilota, escalada o esports de rodes com l' skate; i també una zona diferenciada on es pugui accedir amb gossos i animals de compa-nyia. Aquestes són algunes de les conclusions del procés de participació que ha dut a terme el departament d'Infància i Joventut de l'Ajuntament d'Igualada. Ahir es van presentar en una roda de premsa amb l'alcalde Marc Castells, la tinent d'alcalde d'Acció Social, Igualtat, Infància i Joventut, Carme Riera, i un dels màxims responsables de l'estudi d'arquitectura i paisatgisme Batlle i Roig, Enric Batlle. El treball l'ha dut a terme la consultora QuÒrum.

L'objectiu de la consulta era «recollir el màxim nombre d'opinions i propostes per definir com ha de ser la futura ampliació d'aquest parc, en el gran terreny de 29.000 m2 de superfície que delimiten el carrers d'Itàlia i Guimarães i l'avinguda de Catalunya, que l'Ajuntament vol dedicar específicament al lleure i el joc a l'aire lliure», segons han explicat fonts municipals.

De les propostes recollides, destaca també la necessitat, segons fonts municipals, que el parc disposi de servei de wifi gratuït; la possibilitat que el parc disposi de monitors i dinamitzadors que en tinguin cura, que cedeixin material o facilitin informació; la idea que tot el parc estigui adaptat i sigui accessible per a tothom i que sigui també prou acollidor i atractiu per rebre persones de totes les franges d'edat, des dels més petits fins a les persones grans.

La nova proposta, segons va explicar ahir l'alcalde d'Igualada, vol donar continuïtat a les línies mestres que es van seguir en el desenvolupament de la primera fase del parc i, per tant, no només integrar l'Anella Verda i consolidar les zones naturalitzades per atraure'n la biodiversitat i afavorir el desenvolupament d'activitats saludables, sinó també afavorir la millora del benestar físic i emocional d'aquells que en faran ús. Dins d'aquest, el govern igualadí planteja donar cabuda a nombrosos equipaments per al lleure i el joc de totes les edats i, en aquest sentit, ja s'ha començat a treballar en elements i espais com Els jocs d'aigua, Els aiguamolls, Els jocs del talús, Els jocs esportius i l'Skate Park, L'Hivernacle i Els jocs del paisatge.

Les diferents alternatives que ara s'han començat a dissenyar seran també valorades pels infants i joves i, a partir d'aquí, s'elaborarà el projecte definitiu. La voluntat del govern municipal és poder començar a crear els nous espais del parc a partir de l'any 2020.

El Parc Central d'Igualada

L'Ajuntament d'Igualada va iniciar, l'any 2016, un projecte per dotar la ciutat d'un nou gran espai natural per a la pràctica de l'esport i l'activitat i física i també per a la celebració de grans esdeveniments a l'aire lliure.

El primer espai d'aquest parc es va obrir l'any 2017 en l'illa compresa entre els carrers de França i d'Itàlia i l'avinguda de Catalunya. Consta d'una esplanada d'herba natural i graderies de fusta, amb espais de vegetació i una passarel·la de fusta. L'espai és una zona d'esbarjo i esport a l'aire lliure, però també per a esdeveniments com l'European Balloon Festival.