Al darrer ple de l'Ajuntament de Vallbona d'Anoia, celebrat dilluns passat, es va reclamar que es garanteixi el servei de pediatria als Centres d'Atenció Primària (CAP). L'acord es va prendre per unanimitat a través de la votació d'una moció.

El text el van presentar els grups municipals de PSC i de CiU i insta la Generalitat de Catalunya a realitzar un estudi de totes les regions sanitàries sobre les necessitats de pediatres a l'atenció primària; a establir les accions i un calendari per reposar i dotar de l'especialitat de pediatria els CAP, d'acord amb el resultat de l'estudi realitzat, i a garantir en tot cas l'equitat territorial convocant les places de metges interns residents necessàries; i a deixar de concentrar serveis i facilitar la permanència dels especialistes a l'atenció primària.

Aquesta és una problemàtica molt viva a la comarca de l'Anoia. La moció explica que la Societat Catalana de Pediatria calcula que a Catalunya falten més de 250 pediatres. L'entitat també alerta que el nombre de jubilacions de pediatres és superior al nombre de nous professionals en formació, mentre que el nombre d'infants ha augmentat de 40.000 a Catalunya els últims anys. El text assegura que aquesta manca de pediatres a l'atenció primària és generalitzada a tot el territori català i hi ha moltes plataformes creades per defensar el manteniment de l'especialitat als CAP.

Vallbona d'Anoia també traslladarà els seus acords al departament de Salut, als grups polítics del Parlament, a les entitats municipalistes, la FMC i l'ACM.