Enric Conill, cap de llista d'ERC per Igualada, proposa rebaixar 445 euros en impostos per família els propers 4 anys si ell és l'alcalde de la ciutat. El candidat considera que Igualada és la ciutat mitjana amb els impostos més alts de Catalunya i assegura que «és injust per a les famílies igualadines.»

Conill considera que aquesta alta pressió fiscal té molt a veure amb el fet que «Igualada és la ciutat mitjana amb els impostos més alts de Catalunya» i bona part de la responsabilitat d'aquesta situació és un IBI elevat. Comparativament amb altres ciutats, una família igualadina paga de mitjana 445 euros més que una de Vic, 581 euros més que una de Vilafranca, 626 euros més que una de Tortosa, 759 euros més que una d'Olot i 974,64 euros més que una d'Esplugues de Llobregat.

Per als republicans això suposa «una injustícia, un fre econòmic i un afebliment de les economies familiars d'Igualada» i per això proposen «revertir aquesta injustícia amb una rebaixa de 445 euros en quatre anys per començar a igualar-nos amb les altres ciutats mitjanes similars a la nostra, sobretot amb l'IBI». Paral·lelament els republicans també proposen 4 mesures més amb relació als impostos: aplicar criteris de progressivitat en els impostos, establir ajuts per al pagament de l'IBI al 30% de les famílies amb els ingressos més baixos, apujar l'IBI al 10% dels immobles no residencials de més valor (grans superfícies comercials) i aplicar una tarifació progressiva en funció dels nivells de renda en els serveis municipals com el Consorci Sociosanitari o les llars d'infants.

«Hem pagat la festa del govern municipal amb els diners de tots els ciutadans i ciutadanes», afirma Conill, que creu que hi ha «despeses innecessàries». I posa com a exemple «una inauguració que va fer el govern de 3 hores i que ens va costar a tots 35.000 euros, un curs de la pau amb cap alumne inscrit que va costar 76.000 euros, una aplicació mòbil que no fa servir absolutament ningú que va costar prop de 80.000 euros o bé tota la despesa que es fa en màrqueting i publicitat». Segons les dades oficials de l'Ajuntament d'Igualada, el 2011 la recaptació del govern municipal era d'uns 15.000.000 d'euros per l'IBI. L'any 2019 la recaptació serà del voltant de 20 milions, 5 milions d'euros més que quan va entrar l'actual govern.