01 de març de 2019
01.03.2019
Regió7

Igualada arrenca la darrera fase de recuperació del Fort de Sant Magí

Després de la restauració de l'edifici, els treballs se centren en l'arranjament dels jardins de l'entorn

01.03.2019 | 12:27
Pla aeri del Fort de Sant Magí.

L'Ajuntament d'Igualada ha arrencat la segona i darrera fase de restauració de l'antic Fort de Sant Magí. Després que en la primera fase es va restaurar l'edifici històric, ara els treballs se centren en la recuperació de l'entorn. Les tasques que s'executen suposen una inversió d'uns 90.000 euros i inclouen l'enderroc dels antics magatzems de la companyia d'aigües i l'aixecament dels camins pavimentats existents. Si se segueixen els terminis previstos, els treballs acabaran al maig. La voluntat del govern municipal és que aquest nou espai s'obri només en moments puntuals i, progressivament, s'avaluarà la possibilitat d'ampliar els seus horaris d'obertura.

Durant aquesta segona fase també s'enretiraran els nombrosos còdols que hi ha al terreny, per posteriorment reutilitzar-los en un nou pou de drenatge a l'edifici del fortí. S'hi establiran nous camins, en aquest cas de sauló, i es plantarà nova vegetació de diferents varietats, dotada del corresponent sistema de reg. També s'hi ubicarà nou mobiliari urbà –bancs, papereres i baranes–, s'hi instal·larà nova il·luminació, s'adequaran els murs perimetrals del jardí i s'arranjaran convenientment els accessos des de l'exterior.

Una edificació històrica


El Fort de Sant Magí és una construcció defensiva aixecada l'any 1837, durant la primera Guerra Carlina, al mateix punt del Pla de Sant Magí que anteriorment havia ocupat una capella dedicada a aquest sant. Es va construir fent servir precisament les pedres de l'antiga capella i pràcticament al mateix temps que la torre aixecada a la Muntanya del Pi de Santa Margarida de Montbui. Consta d'una planta quadrangular amb dos pisos i disposa d'espitlleres de totxo i pedra que permetien disparar des del seu interior.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook