Vilanova del Camí començarà a urbanitzar el nou sector urbanístic per tal que l'empresa de grans superfícies comercials Mercadona instal·li un dels seus establiments en aquest punt. El projecte preveu també una gran creació de nous habitatges, però aquesta part de desenvolupament no té tanta pressa. Segons indiquen fonts municipals, l'empresa sevillana Bogaris, que té interessos a la zona, no té la intenció d'iniciar en els propers mesos cap projecte de construcció d'habitatge. El POUM regula l'ús comercial i estableix que en el nou sector hi ha d'haver habitatge, amb grans promocions d'habitatge públic.

El projecte del solar del barri Bonavista, paral·lel a la carretera C244, acolliria el Mercadona actualment situat als baixos dels edificis del carrer Cardenal Cisneros. Encara en condicional perquè falta ordenar la reparcel·lació de la superfície del solar comprès entre el tram de la C244 entre les dues rotondes de Vilanova del Camí, els carrers Verge de Montserrat i el de Puig Aguilera, juntament amb els terrenys del complex Scorpia.

Si bé l'inici de les obres posteriors als tràmits administratius estan previstes per al 2020, el portaveu d'IPV-VV, Juan Manuel Cividades (ara a l'oposició), no ho veu tan clar. En declaracions a Regió7 ha denunciat que «el marc legal definit en el PMUr3 sota el qual han de regir-se els edificis, les seves mides i l'ús dels espais no es correspon amb la norma superior del POUM del municipi. Caldria modificar-lo». En aquest sentit, si Bogaris no té prevista la construcció de 175 habitatges que han d'ocupar 15.000 m2 del sòl de la parcel·la, el terreny passaria a tenir un ús comercial en la seva gran majoria, quan per normativa hauria de respondre a un ús per al sector serveis.

Un altre punt és l'obligatorietat de construir en el termini de 5 anys els habitatges de protecció oficial (VPO), un 30% del total, a partir de la data en què els ter-renys obtinguin la condició de solar. Una condició que el sòl adquireix en el moment en què s'urbanitza el solar amb els carrers. En el cas que l'Ajuntament no hagi iniciat les obres dels VPO, la Generalitat es pot quedar els terrenys i dur a terme l'exercici urbanístic. Per a la membre de V365 Vanesa González seran «decisions que penjaran d'aquest mandat i que a partir del maig el govern que entri haurà d'assumir».

González també s'ha pronunciat sobre el possible ús del sòl i la normativa per al PMUr3, la qual no respon als marcs legals de la norma superior, el POUM. «El nostre partit ha avalat amb l'abstenció aquest projecte perquè hem tingut presents les valoracions dels tècnics, tant els d'Urbanisme de la Generalitat de Catalunya com els de l'Ajuntament». González també ha lamentat la manca d'informació rebuda al llarg d'aquests dos anys sobre el projecte del solar.

Per la seva part, l'alcaldessa Noemí Trucharte ha comentat que tant l'inici de les obres dels pisos VPO com la dels equipaments i serveis públics que l'espai pugui acollir estan pendents, sense definició, després de l'aprovació del MPUr3 durant el darrer ple «en període de reparcel·lació» per part d'Urbanisme. En aquest sentit i més enllà d'allò comentat des del consistori, Trucharte no ha fet esment de cap tipus de calendarització.

El canvi urbanístic es va aprovar en el darrer ple. El PCS té govern en minoria, però amb l'abstenció en el votació del grup V-365 van aconseguir tirar endavant aquest punt. Amb tot, el PSC critica V-365.