La igualadina Carolina Telechea, actualment diputada al Congrés de Diputats per ERC, tornarà a ocupar un dels llocs destacats de la llista dels republicans en les eleccions generals de l'estat del proper 28 d'abril. Telechea va demanar el suport de la militància del partit en l'assemblea de la regió Catalunya central que es va celebrar dimecres al vespre a la capital de l'Anoia i va rebre l'aprovació dels seus companys de formació.

Telechea va ser la número 2 a les llistes d'ERC a l'Ajuntament d'Igualada en les eleccions del 2015 i va ocupar una de les tres cadires dels regidors republicans. També va ocupar un lloc destacat a les llistes al Congrés, el número 6, però va quedar a les portes d'entrar a la cambra baixa espanyola. L'oportunitat li va arribar quan es van constituir el nou govern de la Generalitat, perquè la que l'aleshores diputada Ester Capella va rebre l'encàrrec de formar part de l'executiu català (Capella és l'actual Consellera de Justícia). Carolina Telechea és diputada al Congrés des del mes de juny del 2014. Abans d'incorporar-se a ERC, Telechea havia estat militant del PSC i havia tingut càrrecs de responsabilitats en les branques juvenils de la formació socialista a l'Anoia.

En la mateixa reunió també es va triar la resta de militants de la Catalunya central que acompanyaran Telechea a les llistes. El berguedà Albert Xoy serà el següent de la Catalunya central, i al seu darrere, les votacions van donar un empat entre Ferran-Octavi Martínez, del grup del Bages, i Margo Prims (Osona), i un segon empat entre Isabel Maria Palomo (Moianès) i Hortensia Font (Bages).

L'assemblea de la Catalunya central també va triar la seva proposta per incorporar-se a les llistes al Senat, i en aquest cas són Oriol Ortega, Montserrat Mas i Mònica Morros, per aquest ordre.

L'acte dels republicans el va tancar la política de la Catalunya central que en aquest moment ocupa un càrrec de major rang, la consellera de Salut, Alba Vergés, també igualadina i responsable del partit a nivell comarcal a l'Anoia.