Les Associacions de Pares i Mares de les llars d'infants, escoles i instituts públics d'Igualada treballen conjuntament en la campa-nya de prematriculacions, i ho faran en una campanya que serà visual. Durant el mes tindran lloc diferents jornades de portes obertes, que avui comencen a l'escola Dolors Martí i la llar d'infants la Rosella, però per incentivar la presència de noves famílies 9 artistes i muralistes portaran a terme una intervenció sobre una paret exterior de cada centre.

Les obres no són un atzar, sinó que volen ser «una mostra de valors intrínsecs de l'educació pública: alegria, amistat, compromís, diversitat, descoberta, igualtat, imaginació, inclusió i respecte», segons han explicat fonts dels centres.

L'acció està ideada i organitzada per les AMPA i Salpicón, el col·lectiu d'art i disseny format per Mireia Sala i Patricia Picón. Cadascuna de les AMPA, conjuntament amb les direccions dels respectius centres, han seleccionat els valors que s'han de fer ressaltar, i ara els artistes seran els encarregats de posar-hi forma i color, de manera totalment desinteressada. Elisabet Serra, Georgina Franquesa, Dara Borrega, Albert Vendrell, Nil Morist, Jaume Enrich, Xavier Mula, i Patricia Picón i Mireia Sala. Es vol oferir una imatge que Igualada té una densa xarxa de complicitats que neix del paper dels pares i mares.