De les 9 del matí a les 2 del migdia, la Fira de la Dona d'Òdena va tenir ahir una completa programació d'exhibicions, tallers i activitats de ioga, xerrades, ponències amb debat, tallers vivencials d'educació emocional familiar, d'alimentació, degustacions, contacontes il·lustrats, música en directe, tatoos infantils, performances i moltes més activitats.

Núria Hernández, de Meraki by Nuna, va destacar que la fira serveix per «no quedar relegades al sub, mostrar que la dona pot ser una bona autònoma, fer el rol de mare i poder-ho combinar tot. A la fira hi ha xerrades sobre com hem arribat a aquest camí. No és només una demostració del que una sap fer sinó del camí que s'ha seguit».

Yasmina Hammich, de l'Associació Intercultural Nour, comentava que «la fira té potencial per ser una cosa molt més gran». Hammich és participant de l'associació i filla de la dona que la va fundar el 2009, i el seu pare n'és el secretari. A la parada «presentem dolços típics de mel, te del Marroc, escrivim el nom de pila en àrab i fem tatuatges de henna, i des de l'entitat organitzem xerrades i cursos d'idiomes», explicava a aquest diari.

Des de la fundada recentment Comissió Dones TIC Anoia, Yolanda Cañas assenyalava la voluntat d'apropar «els estudis tecnològics a les noies. Hem creat aquesta comissió per donar a conèixer a les nenes de les escoles que una enginyeria és una carrera que no està pensada perquè la facin solament els homes». «Al taller mostrem dos vessants, la part de programació, interna, i també l'externa, la de disseny, que prepara la Meritxell», va destacar Margarida Rosa, membre de la comissió.

L'emprenedora Sònia López Mena apuntava que «és una oportunitat per trobar-nos totes i poder mostrar i posar en relació què fem cadascuna de nosaltres». A la seva parada hi exposava productes fets a mà de pell, de teixit del Perú i complements fets amb tela de vela de vaixell.