El president de la Generalitat, Quim Torra, ha situat aquest dimarts a la tarda "la igualtat d'oportunitats" com una "prioritat absoluta" del Govern en el decurs de la visita que ha fet al centre de formació per a persones d'educació especial, Àuria, d'Igualada. El cap de l'executiu ha fet la visita acompanyat del conseller d'Educació, Josep Bargalló. L'Escola Àuria és un centre d'educació especial que la fundació Apinas va crear el 1967 per donar servei als infants i adolescents amb necessitats especials de la comarca i que, actualment, compta amb 120 alumnes. President i conseller han estat acompanyats de l'alcalde d'Igualada i president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells.

Torra ha pogut visitar els dos edificis que conformen l'Escola Àuria, un primer dedicat a l'ensenyament i educació per a infants i joves de 3 a 16 anys i el segon, anomenat Aula de Transició a la Vida Adulta, on els joves poden adquirir les competències i coneixements a partir de la tasca del professorat docent del centre. En aquest sentit, el president de la Generalitat ha destacat la tasca del treball sobre les persones més febles que fan els professionals del centre, el caràcter inclusiu que defensa el projecte de República del govern i ha subratllat que hi ha una cosa més important que l'escola i són «els professors, professores i professionals que la fan possible».

Seguidament, el president de la Generalitat ha visitat els terrenys i l'edifici de propietat municipal de Cal Salinas, el qual ha estat cedit a la fundació Apinas per crear-hi una Aula Integral de Suport (AIS), destinat a donar els serveis necessaris a alumnes amb dificultats d'aprenentatge derivats de trastorns mentals greus i problemes de conducta. Les AIS són un servei definit pel Decret d'atenció educativa a l'alumnat en el marc d'un sistema educatiu inclusiu.

Concretament es tracta d'una línia d'atenció per als alumnes d'escoles i instituts que seran atesos en grups de 4 i 6 alumnes, amb un total de 16 places, on rebran atenció educativa i terapèutica, d'acord amb les necessitats educatives especials. Els cursos de l'AIS tindrà una durada màxima de dos anys.

Torra ha estat també convidat a conèixer de primera mà l'empresa del tercer sector anoienca Taller Àuria, enfocada a la inserció laboral de persones amb discapacitat o risc d'exclusió social. El president Torra ha situat aquesta visita en el marc de desplegament del Pacte Nacional per a les persones amb discapacitat. "Volem estar sobre el terreny i donar suport a les entitats que treballen amb les persones més febles i més desvalgudes", ha explicat, perquè "aquest no serà el país que volem si no aconseguim que tothom pugui tirar endavant". En aquest sentit ha tingut paraules d'agraïment a totes les persones que treballen en aquest centre.