12 de març de 2019
12.03.2019
Regió7

Tornen a arxivar el cas de la nena de Cabrera d'Anoia morta en una operació a Barcelona

El cas es va reobrir després que l'Audiència acceptés el recurs de la família

12.03.2019 | 13:23
Exterior de l'Audiència de Barcelona.

La magistrada del jutjat d'instrucció 15 de Barcelona ha decidit arxivar novament el cas de la mort d'una nena d'onze anys de Cabrera d'Anoia durant una intervenció quirúrgica en una clínica privada de Barcelona el 2015. El cas ja havia estat arxivat el maig de 2017 però l'Audiència de Barcelona va estimar el recurs d'apel·lació que va interposar la família i va reobrir el cas. Ara, de nou, el jutjat ha dictaminat que l'actuació mèdica va ser correcta.

La família va presentar una denúncia contra l'equip mèdic de la clínica perquè considera que hi va haver negligències en el procediment que van seguir. A la Clàudia li havien de fer una petita intervenció quirúrgica per retirar-li uns guixos que li havien col·locat uns mesos abans arran d'una operació d'allargament de tíbies i els metges volien aprofitar-ho per practicar-li una tenotomia. Va morir per una aturada cardíaca després de subministrar-li l'anestèsia general.

Segons recull la interlocutòria, en l'anterior resolució els diversos informes forenses ja havien descartat "l'actuació negligent o imprudent" del personal sanitari que va atendre la menor i que "la tècnica, els fàrmacs utilitzats per a la sedació i l'actuació posterior van ser correctes". La seva mort, afegeix, va ser conseqüència d'una reacció adversa als fàrmacs "imprevisible i no esperable".

Després del recurs a l'Audiència, la jutge apunta que les noves diligències practicades "no fan variar" les conclusions i torna a dictaminar el sobreseïment al no existir "elements racionals suficients de la comissió del delicte d'homicidi per imprudència professional". La família ja ha anunciat que recorrerà, novament a l'arxivament.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook