13 de març de 2019
13.03.2019
Regió7

El president Torra assegura que «la igualtat és prioritat absoluta»

Visita el centre Àuria, dedicat a formar joves amb necessitats especials, i el futur espai de Cal Salinas

12.03.2019 | 23:56
El president Torra en la seva visita al centre Àuria

El president de la Generalitat, Quim Torra, va situar «la igualtat d'oportunitats» com «una prioritat absoluta» del Govern en el decurs de la visita que va fer al centre de formació per a persones d'educació especial, Àuria, d'Igualada, ahir a la tarda. El cap de l'executiu va fer la visita acompanyat del conseller d'Educació, Josep Bargalló. L'Escola Àuria és un centre d'educació especial que la fundació Apinas va crear el 1967 per donar servei als infants i adolescents amb necessitats especials de la comarca i que, actualment, té 120 alumnes. President i conseller va estar acompanyats de l'alcalde d'Igualada i president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells.

Torra va poder visitar els dos edificis que formen l'escola Àuria, el primer dedicat a l'ensenyament i educació per a infants i joves de 3 a 16 anys i el segon, anomenat Aula de Transició a la Vida Adulta, on els joves poden adquirir les competències i coneixements a partir de la tasca del professorat docent del centre. En aquest sentit, el president de la Generalitat va destacar la tasca del treball sobre les persones més febles que fan els professionals del centre, el caràcter inclusiu que defensa el projecte de República del govern i va subratllar que hi ha una cosa més important que l'escola i són «els professors, professores i professionals que la fan possible».

Seguidament, el president de la Generalitat va visitar els terrenys i l'edifici de propietat municipal de Cal Salinas, que ha estat cedit a la fundació Apinas per crear-hi una Aula Integral de Suport (AIS), destinat a donar els serveis necessaris a alumnes amb dificultats d'aprenentatge derivats de trastorns mentals greus i problemes de conducta. Les AIS són un servei definit pel decret d'atenció educativa a l'alumnat en el marc d'un sistema educatiu inclusiu.

Concretament es tracta d'una línia d'atenció per als alumnes d'escoles i instituts que seran atesos en grups de 4 i 6 alumnes, amb un total de 16 places, on rebran atenció educativa i terapèutica, d'acord amb les necessitats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook