La Unió Empresarial de l'Anoia (UEA) escalfa motors per encarar el III Fòrum, Empresa i Progrés, una jornada per posar en comú l'estudi, l'anàlisi, les propostes de futur i l'experiència personal d'èxit del sector industrial anoienc. Si bé el I Fòrum es va centrar en les propostes dels fòrums sectorials i territorials i el segon posava sobre la taula el talent que oferia i requeria la comarca de l'Anoia, per a aquesta nova edició les taules de treball de la patronal anoienca s'han centrat en els objectius i recursos necessaris per encarar la transformació empresarial basada en dos eixos principals: l'economia circular i la revolució tecnològica 4.0.

Joan Domènech, president de la UEA, va avançar ahir que el III Fòrum que tindrà lloc el proper 27 de març a l'Ateneu Igualadí es presentarà una economia circular que va molt més enllà de tenir una indústria verda i ecològica per assolir una optimització dels recursos en la reutilització dels rebuigs, el reciclatge i la traçabilitat integral de la cadena productiva. I en relació amb la revolució tecnològica 4.0, el segon eix d'aquesta tercera edició, Domènech va destacar que l'empresariat haurà d'adaptar-se al futur, per pautar com ha de ser la transició vers una indústria cada cop més més digitalitzada, «de resposta ràpida i enfocada a la demanda individual, amb un tracte directe amb el client».

Per la seva banda, Paula Arias, gerent de la UE, va destacar els més de 800 participants, entre empresaris, grups i agents de fora de la comarca que tant a títol individual com en les taules de treball han ajudat a redactar l'informe marc anual que radiografia la realitat de l'Anoia quant a la transformació tecnològica empresarial davant la situació i avenç al territori català. Arias també va fer ressaltar el treball conjunt que es fa en aquest àmbit d'acord amb la Generalitat.