La recuperació de l'antic projecte d'ampliació i remodelació de l'Hospital Sant Joan de Deu congelat el 2011 degut a l'esclat de la crisi es reactivarà amb el projecte "Horitzó 2025", any en el que la Fundació de l'Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM) té previst acabar la remodelació del centre. Fins al 2011 el que es va poder ampliar va ser el servei d'Urgències. Aquest mes de març han començat les obres d'ampliació i remodelació de l'Hospital Sant Joan de Déu de Martorell que segons els terminis previstos s'allargaran uns 8 anys. L'actuació, que té un pressupost d'entre 18 i 20 milions d'euros i que s'executarà en tres fases, permetrà incrementar la superfície total del centre en un 25%. Les obres d''ampliació tindràn una durada de 8 anys i preveu incrementar en 49 box -un 63% més-, 149 habitacions -un 15% més- i fins a 56 punts d'atenció en l'àrea ambulatòria -un 75% més-. Les intervencions dotaran també l'hospital d'un nou quiròfan i una nova sala de dilatació a l'àrea quirúrgica. Un projecte que es va plantejar i que ara no es contempla és el de trasplantament cardíac.

Manuel Álvarez, director-gerent de FHSJDM ha volgut destacar el finançament autònom que des del patronat de la fundació s'han autoimposat com a model de transparència, alhora que la licitació de les obres es faran per fases i no hi haurà un sol concurs per als 8 anys d'ampliació de l'hospital.

L'alcalde de Martorell Xavier Fonollosa, en tant que president del patronat ha comentat que "s'ha escollit un model de concurs públic pensant en que la gestió privada dels fons de la fundació provenen en un 90% de CatSalut.

Álvarez també ha volgut subratllar el tipus d'ampliació, "un model d'atenció a la ciutadania d'acord amb la dispersió rural" del territori, el qual compren fins a 160000 persones i preveu un creixement moderat els propers 15 anys, a no ser que la pressió fiscal del lloguer i l'habitatge de Barcelona incrementi la pressió demogràfica d'aquesta part propera al quart cinturó. EL director-gerent de FHSJDM també ha fet incís en el fet que les obres no aturaran l'activitat diària de l'hospital i les tres fases d'intervenció: una primera que afectarà als accessos, vestuaris dels professionals i trasllat de la zona ambulatòria; una segona on s'ampliaran les àrees d'urgències, farmàcia i zona quirúrgica; una tercera, que actuarà en el nou edifici ambulatori, hospitalització i servei de suport.

Per la seva part, Enric Llorca, alcalde de Sant Andreu de la Barca i també, membre del consell director del CatSalut, ha volgut remarcar la manca de recanvi generacional dels facultatius i professionals: "Són escassos i en seran més, perquè molts es jubilaran sense que hi hagi ara mateix una sortida de professionals des de les facultats que cobreixin el número de places", ha anunciat. En declaracions a Regió7 ha detallat que manca "atenció especialitzada, digestòlegs, anastecistes, otorrinolaringòlegs i falten un 40% de pediatres en tot el país". Llorca també ha comentat que una opció a treballar serà la de dotar a infermers i infermeres de noves tasques. En aquest sentit, Álvarez ha afegit que "el pal de paller del sistema públic de la salut és l'atenció primària i aquí falten molts professionals". Álvarez ha assenyalat la manca d'atractiu dels entorns rurals o allunyats de segons quines grans zones urbanes, com un dels principals motius per a la cobertura d'aquestes i altres places, més enllà d'una retribució atractiva.

Els membres de la fundació han presentat també una línia assistencial d'hospitalització domiciliària, pensada sobre les intervencions quirúrgiques amb un postoperatori que pugui fer-se a casa, les persones més grans i per dotar de millor qualitat humana el servei d'oncologia de dia, en el procés del qual, els pacients poden patir d'afectacions psicològiques que poden esponjar-se amb un major contacte amb els familiars podent anar a dormir a casa, en comptes d'haver d'estar ingressats les 24 hores del dia.

Finalment Álvarez ha dit que el cost de a intervenció de Hospital Sant Joan de Déu de Martorell suposarà un 25% del cost de la creació d'un nou centre d'aquestes característiques.