L'Ajuntament d'Olesa de Montserrat obre per primera vegada la Torre del Rellotge als ciutadans després de la seva restauració. La Torre del Rellotge és ara una edificació visitable i aquest cap de setmana els veïns la podran veure per dins. Avui, dissabte, a partir de 2/4 de 5 de la tarda, i demà, a partir de 2/4 d'11 del matí hi haurà una dues jornades de portes obertes. Es podrà pujar, per primera vegada, fins al capdamunt de la Torre del Rellotge.

El regidor de Cultura de l'Ajuntament d'Olesa, Xavier Rota, explica al web municipal que l'edificació és «un símbol d'Olesa» que, «amb el pas dels segles, ha esdevingut l'element arquitectònic més emblemàtic del municipi». És per aquest motiu que, tal com ha recordat Rota, «la Torre del Rellotge sempre ha estat vist com un espai essencial i clau» per impulsar el municipi turísticament.

La Torre del Rellotge, de titularitat municipal, té les característiques d'una torre de defensa. En època medieval, havia estat lligada a una construcció amb tipologia de castell. Aquesta edificació va allotjar des del segle XVIII fins a principi del segle XX la presó d'Olesa.