Capellades va viure aquest cap de setmana una nova edició del Mercat Figueter, amb actes culturals dissabte i el gruix d'activitats, espectacles i degustacions diumenge. Al voltant d'un miler de persones van transitar durant el dia d'ahir pels diferents espais del certamen, les principals novetats del qual van ser la presència de parades al carrer Major i la ubicació dels espais florals en el lloc on l'any passat hi havia les mostres dels oficis.

El mercat, a l'illa dels carrers Major, Abat Muntadas i del Pilar, va oferir activitats per als menuts, en cadascuna de les places, com a la de Sant Miquel, on l'estesa de jocs de fusta eren un reclam per a nens i nenes. Les entitats, associacions i empreses exposaven les seves iniciatives a la plaça de Catalunya. A la plaça d'Àngel Guimerà o del Tall de Conill una sínia de fusta creava una cua nombrosa i, al cap del carrer Abat Muntadas, l'associació Rock&Roll i una mica de pop programava els concerts The Lemon Day amb Pasto i Rebotín i les Pinpilinpussies.

A la plaça de Catalunya, s'hi presentava una fira d'empreses, associacions i iniciatives comercials de diferents sectors. Al costat, mostraven les seves activitats les entitats locals, com els Dimonis de Capellades, el CDR Capellades, AEMdeKP, l'Agrupació Cultural Casa de Andalucía i alguns partits polítics. Una paella popular i una cargolada s'anaven cuinant fins a l'hora de dinar.

A les parades s'hi podia trobar bombons de figa i xocolata, formatges de Veciana, caves, embotits i curats, olis d'oliva, cervesa artesana, salaó, olives amanides, empanades, llardons; també bijuteria; en un altre carrer, rellotges, patrons per pintar per a nens i nenes, complements de pell, pedreria, brodats, roba per als petits de la casa i una paradeta de la Penya del Barça amb photocall. En tot el Mercat Figueter no hi van faltar bunyols i brioixeria, conserves, ratafies, licors de nous, pa artesà fet a lloc amb forn de llenya, creperies i venda d'ametlles garapinyades. Les famílies van passejar i fer els tastets que oferien els comerciants i paradistes, que també promovien elements esotèrics com els atrapa-somnis o xups de la sort; espelmes, bosses de mà, sabons, fundes de llibre amb peces de roba reciclada, llaminadures mida XXL, peces de roba, cadiretes, mobiliari i cavallets de fusta per a nens i nenes, senalles, estampats de samarretes al moment amb transfer i altres objectes artesans o manufacturats.

L'espectacle itinerant Les Fotografies, un vehicle gramòfon que a ritme de ska, mímica i teatre es feia pas entre el públic, animava l'ambient primaveral de la fira i cridava l'atenció de petits i grans. Des de la plaça del Tall de Conill una comparsa de grallers engegava la seva actuació carrer Abat Muntadas amunt. L'afluència de públic va minvar a l'hora del vermut, quan el sol es notava més i el gruix de gent es va reunir a les veles de la plaça de Catalunya i al voltant de les activitats del migdia.

Dissabte, es va fer el concurs de pintura ràpida Joan Campoi i una taula rodona sobre productes naturals fets a casa. El Concert d'Hivern amb Artem Trio i el projecte d'Anna Roig & Àlex Cassanyes Big Band La Tendresse van ser les propostes musicals del dia.