«Les condicions de vent quan el pilot va intentar aterrar no eren les adequades», circumstància que va complicar l'aterratge fins al punt de provocar la caiguda en barrina de la nau, segons l'explicació que feia anit la primera tinent d'alcalde d'Òdena, Sandra Fernández, que va acudir al lloc de l'accident poc després que hagués tingut lloc.

No hi havia problemes de vent en el moment de l'enlairament, però en el precipitat descens el pilot hauria agafat algun corrent que li hauria fet perdre el control de l'aparell. La nau va conservar bona part de l'estructura, sobretot la part mitjana i posterior, però, en canvi, en la part davantera, la del pilot, l'impacte era molt important, i els bombers van haver de treballar per excarcerar-lo, segons ha explicar la regidora.

Tot i que no es va poder fer més per salvar la vida del pilot, Fernández va explicar que tota l'operativa de l'emergència havia funcionat correctament, tant en Mossos i Bombers com el SEM i la Policia Local d'Òdena, que també va ser al lloc dels fets. La regidora va lamentar l'accident i ha fet públic el condol als familiars del farmacèutic accidentat.

L'aeròdrom Igualada-Òdena comparteix titularitat de les ciutats que li donen nom, però es troba situat en terme municipal d'Òdena. L'accident va passar fora de la pista, però molt a la vora del recinte, molt a prop de les instal·lacions de la constructora de globus aerostàtic Ultramàgic.

El darrer accident mortal a Òdena va tenir lloc fa tres anys, l'abril del 2016, quan un ultralleuger va perdre el control i va caure sobre els sostres d'unes naus del polígon de les Gavarres.