27 de març de 2019
27.03.2019

L'Ajuntament d'Igualada instal·la caixes niu per protegir el xot a la Rambla Sant Isidre

El petit mussol nia al centre d'Igualada, tot i que sovint la seva presència passa desaparcebuda

27.03.2019 | 10:21
Les caixes niu instal·lades

Tot i que sovint passa desapercebut per la majoria de vianants, el xot (Otus scops), un petit mussol protegit, nia al centre d'Igualada i ho acostuma a fer aprofitant els forats dels plàtans que hi ha a la Rambla Sant Isidre. L'Ajuntament ha iniciat un projecte de col·locar cases niu per millorar-ne la reproducció.

En la situació actual, la reoducció del xot es pot considerar que es fa en una situació de precarietat i sovint els polls cauen del niu. Per tal de proporcionar-los un lloc de nidificació adequat, l'Ajuntament d'Igualada ha instal·lat dues caixes niu especials per aquesta espècie.

El xot és una espècie que es pot trobar a Catalunya des de la primavera fins a la tardor, quan migra cap a l'Àfrica a la cerca de millors temperatures. Mesura uns vint centímetres i s'alimenta fonamentalment d'insectes i petits rosegadors, ajudant a combatre de forma natural espècies molestes per la ciutadania.

Un cop feta la instal·lació, ara es farà un seguiment per verificar si les caixes són ocupades i si la població de xots nidificants a la Rambla augmenta. L'empresa ZooEthics, especialitzada en la gestió de fauna, és l'encarregada de dur a terme els treballs, d'acord amb el departament municipal de Medi Ambient.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook