Igualada formarà part d'un pla pilot de l'empresa per al reciclatge Ecoembes per experimentar amb una aplicació de mòbil. Dilluns, en el decurs de la jornada «Tecnologies intel·ligents al servei del ciutadà», que tindrà lloc el proper dilluns al matí a la Casa Llotja de Mar, a Barcelona, es presentarà el projecte.

En aquesta jornada s'explicarà la tecnologia per al reciclatge pionera a Europa, de la qual es faran les proves pilot al llarg d'aquest 2019 en quatre municipis catalans, entre els quals, Igualada. El projecte s'anomena «Reciclatge 5.0», «un projecte pioner a Europa que connecta el contenidor amb el ciutadà mitjançant el seu dispositiu mòbil, per ajudarlo a reciclar més i millor, que es farà com a prova pilot a Catalunya durant aquest 2019», segons han explicat fonts de la mateixa organització.

La Fundació Fòrum Ambiental i Ecoembes, organització mediambiental sense ànim de lucre que coordina el reciclatge d'envasos domèstics a l'Estat, organitzen, dilluns que ve al saló de ple de la Casa Llotja de Mar (passeig Isabel II, 1) una jornada que abordarà l'impacte de l'economia circular en la gestió mediambiental de les smart.

L'acte tindrà la presència del conseller de Territori, Damià Calvet, Miquel Valls, president de la Cambra de Comerç de Barcelona; Ramon Roca, president de la Fundació Fòrum Ambiental i president d'Smart City Expo World Congress; i Óscar Martín, CEO d'Ecoembes, que presentarà aquest projecte pilot de reciclatge intel?ligent pioner.