L'Ajuntament d'Esparreguera crearà una comissió de seguiment sobre l'ampliació de l'abocador de Can Mata i l'Ecoparc4. Aquesta comissió, segons han explicat fonts municipals, estarà formada per una persona representant de cada grup polític amb representació al consistori i una de la Plataforma pel Tancament de l'Abocador Can Mata.

El 24 d'abril es farà una primera reunió preparatòria de la comissió, però la composició no quedarà fixada fins després de les eleccions municipals.

La creació d'aquesta comissió local es va aprovar per unanimitat en el darrer ple municipal. Tots els grups van presentar conjuntament una moció, redactada per la Plataforma pel Tancament de l'Abocador de Can Mata i les AV de Can Rial, Mas d'en Gall i La Plana, que manifestava el seu posicionament contrari a l'ampliació del dipòsit de residus i a favor de treballar pel seu tancament.

Fonts municipals subratllen que «aquesta iniciativa és una mostra de la col·laboració que es pot establir entre la ciutadania i l'administració».