L'exvicepresident del Parlament i històric dirigent del PSC Antoni Dalmau tancarà la llista d'ERC Igualada. L'igualadí Antoni Dalmau va ser durant anys un destacat dirigent del PSC i va ser president de la Diputació de Barcelona, diputat i vicepresident del Parlament de Catalunya, regidor a l'Ajuntament de Barcelona com a número 2 de Pasqual Maragall i candidat a l'alcaldia d'Igualada, també pel PSC. La fractura al PSC per problemes interns i pel protagonismes que han pres les posicions independentistes en els dar-rers anys han portat Dalmau a la vora d'ERC.

Dalmau, nascut a Igualada el 1951, en els darrers anys ha deixat l'activitat política i ha cultivat molt més la literatura i la història. Dalmau ha explicat en un article que «no es pot fugir d'estudi davant de la pèrdua de qualitat democràtica general que s'està produint, ni davant l'empresonament o l'exili dels governants que vam escollir democràticament i que són tractats d'una manera ignominiosa només per les seves idees» i que «no podria donar suport a grups polítics o coalicions que o bé han estat còmplices del que ha passat o bé es neguen a prendre partit i es mostren tebis o indiferents davant aquestes situacions» en clara al·lusió a la nova coalició igualadina del PSC amb Catalunya en Comú.

Dalmau va abandonar el PSC l'any 2013, però des de llavors no havia participat en cap altra candidatura electoral. Durant els seus anys de militància al PSC va ocupar diverses responsabilitats, va ser president de la Diputació de Barcelona (1982-1987), diputat i vicepresident del Parlament de Catalunya (1988-1995), regidor a l'Ajuntament de Barcelona (1983-1987) com a número 2 de Pasqual Maragall i regidor (1979-1983) i candidat a l'alcaldia d'Igualada (1987-1991). Escriu articles en diversos mitjans, entre els quals Regió7.