Unes 200 persones entre membres dels gremis i entitats participen de la Processó de Sant Crist i centenars de devots i curisos s'han congregat a dos quarts de 7 del vespre per celebrar el miracle de la Suor de Sang. L'acte, que enguany ha coincidit amb la Diada de Sant Jordi, ha reunit 17 gremis o entitats. L'alcalde d'Igualada Marc Castells, el primer i segon tinents d'alcalde, Jordi Pont i Fermí Capdevila, respectivament, juntament amb el regidor de Cultura, Pere Camps, han conformat la representació municipal. Ja durant el matí la Festa del Sant Crist ha començat amb l'Ofici Solemne, a l'església de Santa Maria.

Encapçalant la processó s'hi han col·locat per ordre de més jove a més antiga, les diferents banderes representatives de gremis i entitats locals i que enguany han estat: Joves escortes, Sagrada família, Associació de Veïns del Barri del Sant Crist, Confraria de la Santísima Virgen y el Santo Entierro, gremi de Músics Cantaires, gremi de l'Electricitat, Asil del Sant Crist, Agrupació Folklòrica Igualadina, Schola Cantorum, Coral de Santa Maria, Adoració Nocturna, Agrupació Coral La Llàntia, Col·legi Mare del Diví Pastor, Antic Gremi de Traginers -bandera gran-, Comissió de Festes del Barri de la Font Vella, Antic Gremi de Traginers -bandera petita- i finalment, la bandera del Sant Crist.

Arribats a la plaça de l'Ajuntament, abanderats, seguici, portadors d'espelmes i assistents han interpretat el Credo. La processó ha seguit pels carrers de l'Argent, la plaça de la Creu, el carrer Garcia Fossas, les rambles Sant Isidre i General Vives, el carrer Sant Jordi, la plaça del Rei; ha enfilat pel carrer del Roser, on s'ha adorat el Sant just al lloc de l'antiga església on al 1590 es va produir el miracle de la Suor de Sang i de nou, s'ha arribat a la Basílica de Santa Maria, on després de l'adoració per part dels fidels, s'ha procedit a la missa i el cant que ha tancat l'acte. La processó ha tingut una ampli seguiment al carrer.