Les Aules Ciclistes de la Vuelta Junior Cofidis han arribat per primer cop a la Catalunya Central. Uns 2.700 nens i nenes d'entre 8 i 12 anys d'edat participen a les classes teòriques i pràctiques sobre educació viària, ciclisme i hàbits de vida saludable d'aquest programa que es desenvolupa a Igualada. En total, les aules tindran lloc fins a final de maig en 13 centres escolars públics i concertats de la capital anoienca, l'única ciutat catalana amb un final d'etapa a la Vuelta 2019.

Es tracta d'un programa formatiu i esportiu que pretén iniciar els nens i nenes en l'educació en seguretat viària i fomentar els hàbits de vida saludables, com la pràctica del ciclisme i una alimentació equilibrada. Per aconseguir-ho, exciclistes professionals i monitors qualificats imparteixen sessions teòriques i pràctiques sobre l'ús de la bicicleta, hàbits alimentaris i la circulació amb seguretat per la via pública. L'impulsor de la iniciativa és Cofidis amb el suport de la Dirección General de Tráfico (DGT), la Fundación Deporte Joven, del Consell Superior d'Esports, la Vuelta i l'Associació de Ciclistes Professionals (ACP).

Participaran a la Vuelta

Després de la formació a les aules, uns 150 escolars d'Igualada tindran l'oportunitat de recórrer l'últim quilòmetre de l'etapa que acaba a la capital de l'Anoia, poc abans que arribin els ciclistes professionals que lluitaran per la victòria. A més a més, els guanyadors de cadascuna de les curses que formen la Vuelta Junior Cofidis també pujaran al podi de meta juntament amb els ciclistes portadors dels mallots de líders.

La Vuelta Junior Cofidis tindrà lloc el 31 d'agost a Igualada, coincidint amb la vuitena etapa de la competició ciclista.

És la tercera vegada que aquesta iniciativa arriba a la demarcació de Barcelona, i la primera que ho fa a la Catalunya Central.