Igualada tindrà un nou espai obert i més habitatges de protecció oficial a la zona de Cal Font, on actualment s'alça el cinema Kursal, tancat definitivament fa cinc anys. El canvi proposat inclou destinar la meitat dels habitatges a pisos de protecció oficial i l'obertura de l'illa permetrà unir en un passatge en forma d'ela el carrer Sant Magí amb carrer del Retir, aprofitant l'antiga sortida d'emergència del cinema.

Els nous usos del cinema han requerit una modificació puntual del Pla general d'ordenació sobre la clau que defineix l'ús de l'immoble, de titularitat privada. De clau 3 «Sistema d'equipaments» s'ha passat a catalogar-se l'ús de l'espai com a clau 8 «Edificació contínua grau II». La proposta recull destinar a zona comercial les plantes baixes, i a habitatge les superiors.

El ple de dimarts al vespre ho va aprovar per majoria absoluta. A les files de l'alcalde Marc Castells hi havia la baixa per maternitat de la regidora de Dinamització Econòmica, Patrícia Illa, però Jordi Riba, del Partit dels Socialistes, hi va votar a favor per completar la majoria. El punt va ser aprovat pels vots dels regidors de l'equip de govern i el del PSC, i amb l'abstenció de la resta de regidors del PSC, els d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), els de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP), el de Decidim Igualada (DI) i el del Partit Popular (PP).

Enric Conill (ERC) considera que en el PDeCAT hi manca una visió de conjunt de la ciutat. Punt de vista compartit per Jordi Riba (socialistes) i Albert Mateu (CUP), els quals van demanar novament la redacció d'un nou Pla general per a Igualada. Mateu va reiterar la posició contrària de la CUP respecte a «les modificacions a la carta que al llarg de la legislatura ha practicat l'equip de govern». Una posició que també va compartir el portaveu de DI, Ruben Dario.

Per la seva banda, Joan Agramunt (PP) es va distanciar dels grups d'esquerra. Es va abstenir en la votació, però va recordar que el darrer Pla urbanístic que es va discutir, el que modificava l'actual, significava «la ruïna dels propietaris que estaven afectats per les modificacions adients i pels plans de millora urbana d'aquell moment».

Durant el torn de precs i preguntes, Eva Pedraza (CUP) va lamentar que una baixa per maternitat no estigui recollida en les mesures de conciliació del règim municipal i que no es pugui delegar el vot, com passa per exemple al Parlament. Una queixa recollida per l'alcalde, que va recordar que mentre altres règims d'instàncies superiors sí que recullen aquesta opció, ara com ara, la Llei de Base de Règim Local no ho permet.

El ple també va aprovar les subvencions a les 186 entitats, entre centres educatius, les AMPA, associacions i fundacions, que han rebut 412.453 euros en conjunt. DI s'hi va abstenir.

D'altra banda, l'Ajuntament d'Igualada va avalar un crèdit del Consorci Sociosanitari d'Igualada per valor de 750.000 euros al Banco Santander. A la votació, el PDeCAT va quedar sol aprovant-la. La resta de forces es van abstenir en aquest punt.

Finalment, es van aprovar per unanimitat les bonificacions dels impostos sobre construccions als Serveis Educatius Cavall de Cartró, Anoia Club Gimnàstic, la Generalitat de Catalunya i Apinas (llar d'infants la Rosella), les mesures contra incendis, l'ampliació de l'institut Badia i Margarit i les reformes de Cal Salinas.

Vídeos dels plens

El consistori igualadí ha instal·lat al saló de plens les noves càmeres i el sistema d'enregistrament que a partir del mes de juny tindrà validesa legal. Tres càmeres graven segons la indicació d'un software que enfoca i s'activa quan algú parla. Els plens es podran seguir en streaming per Internet i, alhora, l'enregistrament serà la font i la prova del que es reflecteixi a les actes de cada sessió.