La Generalitat afrontarà en els propers anys l'ampliació de l'institut Creu de Saba d'Olesa. La reforma del centre està inclosa en un paquet d'inversions de 104,7 milions que el Govern català ha anunciat aquesta setmana.

A Olesa es farà un edifici de batxillerat que posarà punt final als barracons que hi ha des de fa anys. Totes les obres es començaran a edificar de manera esglaonada fins al 2023 i permetran la retirada de més d'un centenar de mòduls. En el cas de l'institut Creu de Saba d'Olesa la inversió en l'ampliació és d'1,2 milions d'euros, i preveu la construcció de sis noves aules (quatre de batxillerat i dues de reforç), un laboratori, una aula de dibuix i un taller.

L'edifici de l'institut sempre ha estat inacabat i ha tingut un espai reservat per a aquesta ampliació pendent. Per aquesta raó, durant tots aquests anys, la direcció del centre ha intentat anar amb les famílies i l'Ajuntament d'Olesa per reclamar les esperades obres.

Per a l'institut, l'ampliació de l'edifici no només comporta finalitzar les obres del centre, sinó també solucionar el problema que suposa que els mòduls prefabricats, si bé estan plenament dotats, no tinguin els metres quadrats de què hauria de disposar una aula.