L'Ajuntament de Calaf va demanar a través del catàleg de serveis de la Diputació de Barcelona en l'exercici del 2014 la redacció d'un estudi previ de projecte per a la consolidació de l'ermita de Sant Sebastià. A partir d'aquí, el 2015, el Servei de Patrimoni Local de la Diputació, va encarregar un estudi arquitectònic on es realitzava una diagnosi de l'ermita, identificant no només les patologies que l'afectaven, sinó les seves causes i proposant diferents fases d'intervenció per restaurar la capella. L'estudi definia diferents fases i en una inicial, la que s'ha començat actualment, constatava que calia reparar les esquerdes de la nau i la volta, substituir part de la coberta i estabilitzar estructuralment els murs.

Aquest mes de maig, s'han iniciat les obres d'aquesta primera fase amb un pressupost d'uns 76.000 euros - finançat per la Diputació - i executades per l'empresa Mulé Calaf.

L'objectiu d'aquesta rehabilitació permetrà recuperar la imatge original de l'ermita i aprofundir en el coneixement històric, constructiu, artístic i simbòlic del bé per millorar el seu valor patrimonial, respectant i mantenint la imatge consolidada del monument. A més, també es milloraran les condicions de conservació i manteniment, salubritat i de condicionament ambiental.