07 de maig de 2019
07.05.2019

La Generalitat obre concurs per redactar l'enllaç nou d'Igualada amb la variant sud

L'obra va quedar pendent quan es va construir el tram Vilanova-Santa Margarida i ha de suposar una redistribució de la mobilitat interna d'Igualada

07.05.2019 | 19:06
Traçat de l'enllaç nou a Igualada

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat, per un import de 260.000 euros i un termini de vuit, la redacció del projecte que detallarà tècnicament el nou enllaç d'Igualada a la ronda Sud (C-37). Aquesta actuació, que comporta una inversió estimada en les obres de 12 milions d'euros, permetrà dotar la població d'un accés més ràpid i directe a la ronda. Es tracta d'un enllaç que va quedar pendent quan es va construir la variant, i que portarà trànsit de la ronda sud, de Vilanova del Camí a Santa Margaridada de Montbui, cap a la zona del barri adober del Rec i d'aqui al centre d'Igualada. La redacció del projecte és un pas més per a la materialització de l'obra.

El projecte abasta tres termes municipals: Igualada, Vilanova del Camí i Santa Margarida de Montbui. El nou accés, que s'ubicarà entre els actuals enllaços de Sant Maure i de Vilanova del Camí, estarà format per dues rotondes i un vial d'un quilòmetre. Aquest vial tindrà dos carrils, un per sentit, de 3,50 metres d'amplada i dos vorals d'1 metre cadascun.

El traçat inclou dos viaductes per salvar la riera Garrigosa, primer, amb una longitud d'uns 40 metres i el riu Anoia, després, amb una estructura d'uns 125 metres. Un cop passat el riu Anoia, el traçat connecta amb la trama urbana d'Igualada; en concret, amb el carrer del Rec, a l'altura del carrer Misericòrdia, segons han explicat fonts del departament de Territori.

En coordinació amb l'Ajuntament d'Igualada, s'ha plantejat la continuació de l'actual via per a vianants i bicicletes pel costat sud del carrer del Rec, fent-lo passar a diferent nivell respecte dels vehicles.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook