08 de maig de 2019
08.05.2019
Regió7

Dissenyadors d'Igualada demanen compromís dels polítics amb el sector

Reclamen la qualitat com a prioritat a l'hora de fer encàrrecs de disseny des de l'administració

08.05.2019 | 00:21

Igualada-Disseny demana a totes les formacions polítiques d'Igualada que concorreran a les eleccions municipals del 26 de maig un compromís amb el disseny de qualitat i amb la cultura visual contemporània.

El col·lectiu, que reuneix els dissenyadors de la capital de l'Anoia, ha elaborat un «Document de Bones Pràctiques als encàrrecs públics de Disseny i Cultura Visual» –que ja han rebut tots els caps de llista–, que presenta una sèrie de recomanacions per convertir Igualada en una ciutat de referència en el disseny gràfic, el disseny dels interiors dels nous o rehabilitats equipaments i seus administratives, el mobiliari urbà, la senyalística, el patrimoni i el paisatge urbà, les obres d'art situades a l'espai públic i la difusió de les arts plàstiques i la cultura visual en general.

El document proposa prioritzar nous criteris a l'hora de decidir sobre les encàrrecspúblics en la matèria: bona comunicació, qualitat formal, innovació i risc. Proposa, a més, incorporar perspectives de gènere no estereotipades i inclusives.

Per a l'associació dels dissenyadors, les decisions en aquests àmbits s'han de delegar a persones competents en la matèria, aplicant el principi de l' arm's length (o distància del braç), aplicat als països anglosaxons, que impedeix l'amiguisme i l'ús partidista de la cultura. Les decisions -vinculants- s'han de traspassar a organismes com ara els jurats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook