Igualada-Disseny demana a totes les formacions polítiques d'Igualada que concorreran a les eleccions municipals del 26 de maig un compromís amb el disseny de qualitat i amb la cultura visual contemporània.

El col·lectiu, que reuneix els dissenyadors de la capital de l'Anoia, ha elaborat un «Document de Bones Pràctiques als encàrrecs públics de Disseny i Cultura Visual» -que ja han rebut tots els caps de llista-, que presenta una sèrie de recomanacions per convertir Igualada en una ciutat de referència en el disseny gràfic, el disseny dels interiors dels nous o rehabilitats equipaments i seus administratives, el mobiliari urbà, la senyalística, el patrimoni i el paisatge urbà, les obres d'art situades a l'espai públic i la difusió de les arts plàstiques i la cultura visual en general.

El document proposa prioritzar nous criteris a l'hora de decidir sobre les encàrrecspúblics en la matèria: bona comunicació, qualitat formal, innovació i risc. Proposa, a més, incorporar perspectives de gènere no estereotipades i inclusives.

Per a l'associació dels dissenyadors, les decisions en aquests àmbits s'han de delegar a persones competents en la matèria, aplicant el principi de l' arm's length (o distància del braç), aplicat als països anglosaxons, que impedeix l'amiguisme i l'ús partidista de la cultura. Les decisions -vinculants- s'han de traspassar a organismes com ara els jurats.