Els alcaldes d'Abrera, Collbató, Esparreguera, Olesa de Montser-rat i Sant Esteve Sesrovires exigeixen a la Generalitat més inversions en matèria de seguretat per tal de dotar millor els Mossos d'Esquadra del territori. Els alcaldes van signar ahir a l'ajuntament d'Abrera una carta adreçada al conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch, per tal d'instar la conselleria a desenvolupar un pla de millores de mitjans i d'ampliació de recursos dels territoris d'aquests municipis de manera imminent.

Els alcaldes i l'alcaldessa d'aquests cinc municipis del Baix Llobregat Nord destaquen que són conscients de la bona feina realitzada pels Mossos de Martorell, però també són sabedors de les seves limitacions per la manca de recursos i de mitjans existent, fet que sovint els aboca a destinar mitjans i recursos municipals per poder col·laborar amb els Mossos en les seves tasques.

També apunten que, malgrat la voluntat dels ajuntaments de col·laborar amb qualsevol institució, consideren que aquest esforç no s'ha de considerar com un fet «normal», i és per això que insten la conselleria d'Interior a desenvolupar un pla de millores de mitjans i d'ampliació de recursos en els seus territoris de manera imminent.

L'alcalde d'Abrera, Jesús Nahar-ro, considera que «nosaltres donem suport a l'ABP de Martorell, que fa una tasca encomiable, però ells tenen uns recursos i mecanismes i nosaltres unes necessitats molt grans de donar a la ciutadania, igualment, un servei de seguretat ciutadana, tant a veïns com al sector empresarial».