El nombre de persones que ha assistit en el darrer any la delegació de Càritas Arxiprestal Anoia-Segarra s'ha incrementat el 21% respecte del 2017. La dada es va donar a conèixer en l'acte de presentació de la memòria del 2018, en el qual es va assenyalar que les dones, amb el 55% del total, són el col·lectiu més assistit, davant del 45% d'homes. La franja d'edat més comuna abraça dels 25 als 49 anys i un 60% han estat membres de famílies amb fills, juntament amb el 25% de famílies monoparentals.

Coral Vázquez, coordinadora de la delegació, va fer una lectura de la memòria de l'any i en va destacar l'estabilitat sobre el balanç de la situació econòmica durant els darrers anys, si bé també es mantenen, les mancances en el servei de la botiga De mà en mà, el qual, segons va assenyalar, era deficitari des del punt de vista econòmic. Va lamentar que el nombre de socis no hagi augmentat durant aquest període i que ara mateix hi hagi poc recanvi generacional de voluntaris.

Vázquez també va dir que les campanyes puntuals i els donatius són font estable d'ingressos i en aquest sentit va voler remarcar que Càritas rep ajudes tant d'entitats solidàries com de l'administració eclesiàstica, motiu pel qual va demanar que en la declaració de la renda, es marquin les dues caselles, tant la que assenyala l'assignació tributària a l'Església catòlica com la que s'assigna a entitats amb finalitats socials.

Acollir, protegir, promoure i integrar són els 4 pilars de les accions de Càritas, segons va comentar Montserrat Roca, directora de la delegació Anoia-Segarra, la qual va fer pública la valoració positiva dels visitants durant el passat FineArt, on la col·laboració amb Càritas oferia als joves la possibilitat de participar en el certamen com a auxiliars de les sales d'exposicions.

De les 381 persones que Càritas va assistir a l'Anoia el 2018, un 80% són d'origen estranger, un 30% es trobava en situació irregular, un 75% estava a l'atur i un 14% en situació de precarietat laboral. A més a més, a un 41% els mancava de llar digna i del nombre total, un 27% fa més de 5 anys que se'ls acompanya.