Igualada es prepara per a la Festa de l'Arbre de Maig. Aquest proper dissabte 18 de maig, a partir de les 7 del matí i durant tot el dia, a la plaça Pius XII se'n farà la vuitena edició. Els organitzadors han explicat que, «com en els darrers anys, un altre pi tornarà a lluir al bell mig de la plaça».

Els orígens d'aquesta festa es remunten a l'època medieval, amb gran arrelament arreu de Catalunya. Era un ritual per a la veneració dels esperits de la naturalesa amb l'objectiu d'aconseguir, a partir del sacrifici d'un arbre, que fos un any de prosperitat i abundància. A Igualada va mantenir-se viva fins a final del segle XIX i no va ser fins al maig de l'any 2012 que l'entitat l'Al-pi-nisme Club Esportiu va recuperar aquesta festa. Enguany per segona vegada l'entitat Festa de l'Arbre de Maig d'Igualada serà l'encarregada d'organitzar-la.

La convocatòria és oberta a tothom que hi vulgui participar. A les 7 del matí se sortirà a buscar l'arbre a la zona de Can Titó i es farà la tala. Allà mateix hi haurà un esmorzar gratuït de botifarra a la brasa i coca amb xocolata per a tots els participants. Seguidament es transportarà l'arbre a força de braços fins a la plaça, on es farà l'escorxament de l'arbre (12.30 h) i es plantarà.