El Consell Comarcal de l'Anoia i l'Ajuntament de Vallbona d'Anoia van signar un conveni de col·laboració segons el qual l'ens local prendrà part al projecte comarcal Anoia Activa, participant en l'acció Co-Operativa fins al 31 de desembre del 2019. No hi ha possibilitat de pròrroga.

El projecte es finança a través del Servei d'Ocupació de Catalu-nya. Es tracta d'un dispositiu d'inserció laboral creat el 2009 amb l'objectiu de millorar la competitivitat del mercat de treball de l'Anoia. Dins d'Anoia Activa, l'acció Co-Operativa és un programa adreçat a persones en situació d'atur pertanyents a col·lectius amb especials dificultats i té per objectiu assolir insercions al mercat de treball i derivacions a accions de formació.

De la seva banda, l'Ajuntament de Vallbona es compromet a derivar persones en situació d'atur a la tècnica d'orientació fins al 30 de novembre del 2019 i a posar a la seva disposició un espai adequat, que haurà de donar compliment a criteris de privacitat i condicions mínimes ambientals per fer les entrevistes individuals.