Desembarca a Igualada per primera vegada la Fira Cultural de Sevillanes, una iniciativa privada amb molts dels components i atraccions de la Feria de Abril que el passat 5 de maig acabava a Barcelona. I el principal indici de la novetat ha estat veure des dels punts més alts de la capital anoienca, el muntatge d'una nòria de 60m que estan instal·lant al costat del Parc Central.

Per portar la Noria Monumental, Jose Mª Buendía Escudero, gerent de l'atracció ha explicat a Regió7 que han calgut 10 trailers per transportar-la, 4 d'ells especials, el muntatge va començar el dilluns, han calgut dues grues per a l'ensamblatge, una de capacitat per a moure 100 tones i una segona, de 40 tones; la nòria oferirà les millors vistes a Igualada d'aquesta setmana gràcies a les 24 cabines que la conformen, amb capacitat per a 10 persones en cada una i el viatge, a 4€ per persona, durarà entre 7 i 10 minuts. "Es la primera vegada que venim i esperem tenir èxit amb la proposta", ha assenyalat Buendía.

La primera edició de la Fira Cultural de Sevillanes, segons fonts de l'ajuntament comptarà amb tablaos, casetes de fira, espai per a concerts, hi haurà dos mesones i atraccions per a les famílies. Es tracta d'una mostra cultural, gastronòmica, d'art flamenc i familiar que durarà del divendres 17 al diumenge 26 de maig i que s'estén al llarg del solar situat al costat del Parc Central.