Una vintena de municipis de casa nostra, d'un total de cent d'arreu de Catalunya, disposaran de punts wifi gratuïts en espais públics després d'haver estat seleccionats per beneficiar-se de la iniciativa WIFI4EU que porta a terme la Comissió Europea. Manresa és un dels municipis seleccionats, que van des de municipis petits fins a ciutats com l'Hospitalet de Llobregat o capitals com Lleida i Tarragona. Tots ells es beneficiaran d'un ajut de 15.000 euros per poder instal·lar zones wifi als ajuntaments, biblioteques públiques, museus, parcs públics o places. La llista, feta pública dijous per la Comissió Europea, inclou 100 municipis catalans, que se sumen als 44 que van ser-ho en l'edició passada.

Els punts d'accés WIFI4EU seran gratuïts i es podran instal·lar amb la subvenció en aquells espais on encara no n'hi ha. Com a contrapartida, hauran de romandre actius durant com a mínim tres anys, a càrrec dels ajuntaments de les respectives poblacions.

En concret, els municipis de casa nostra que han estat ara seleccionats en aquest programa de la Comissió Europea són Navarcles, Manresa, Sant Salvador de Guardiola, Santpedor, i també l'àrea de Montserrat (Bages); Capolat, Gironella, Gósol i la Pobla de Lillet (Berguedà); Castellterçol (Moianès); Castellfollit de Riubregós i Santa Margarida de Montbui (Anoia); Castellví de Rosanes, Abrera, Esparreguera, Olesa de Montserrat i Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat Nord); i la Seu d'Urgell (Alt Urgell).

El pressupost total d'aquesta convocatòria és de 51 milions d'euros i en conjunt seran 3.400 els municipis (de tots els països) els que rebran l'ajut.