ERC serà la primera força al Consell Comarcal de l'Anoia. La formació ha assolit un total de 112 regidors, el que li permetrà mantenir els onze consellers. És un més que els que tindrà JxCAT, que n'ha perdut dos respecte al 2015. El PSC i la CUP han anat a l'alça i comptaran amb vuit i dos, respectivament. Ciutadans, que era la primera vegada que presentava candidatures a l'Anoia, ha obtingut cinc regidors, el que li permetrà ser també a l'ens comarcal. El PP s'ha quedat fora.

ERC ha obtingut 15.378 vots, quasi cinc mil més que en els darrers comicis. L'augment de la participació i la irrupció de noves forces provoca, però, que malgrat l'increment d'edils a la comarca, mantindrà les mateixes cadires al Consell Comarcal. Serà però, la primera força. I és que JxCAT, fins ara la formació més votada a l'Anoia, ha perdut regidories. Comptarà amb deu consellers, dos menys dels que tenia el 2015

El Partit dels Socialistes de Catalunya - Candidatura de Progrés (PSC-CP) ha estat l'altre gran guanyadora a la comarca. La formació ha obtingut un total de 48 regidors i, per tant, tindrà vuit cadires a l'ens comarcal.

La CUP ha guanyat tres regidors i en tindrà 11 a l'Anoia. Amb el suport del 6,48% dels anoiencs, la formació tindrà dos consellers.

En la seva primera vegada a l'Anoia, Ciutadans ha assolit cinc regidors i per tant serà al consell amb un conseller.

La victòria en vots d'Ara Montbui - la Veu dels Veïns

de Montbui a Santa Magarida de Montbui, on ha empatat amb sis escons amb els socialistes però ha guanyat en vots, permetrà a la formació comptar també a un espai al Consell Comarcal.

Qui no serà a l'ens comarcal aquesta legislatura és el PP, que només tindrà un regidor a tota la comarca.