L'entitat Turalcat (Confederació del Turisme Rural i l'Agroturisme de Catalunya) ha atorgat el premi a la millor iniciativa de desenvolupament rural a través del turisme al projecte de recuperació de les antigues botigues de la Plaça Gran de Calaf.

Els Premis Turisme Rural Sostenible,que s'ha celebrat aquest divendres a l'auditori del Vinseum de Vilafranca del Penedès, volen impulsar la la sostenibilitat del turisme a les àrees rurals catalanes i atorgar un reconeixement públic a les millors iniciatives que contribueixen a fer avançar en aquesta línia.

L'Ajuntament de Calaf havia presentat el projecte de "Les botigues de la plaça Gran, un tresor recuperat" a aquest guardó i la iniciativa ha rebut el premi a la millor projecte de desenvolupament rural a través del turisme.

A l'acte, hi han assistit part de l'equip tècnic de la regidoria de turisme i comerç i la seva regidora Montse Mases, que ha agraït al jurat que els haguessin triat i ha assegurat que se sentia "molt satisfeta amb el premi". L'any passat, "les botigues de la Plaça Gran" també van aconseguir el premi d'innovació turística de la Generalitat. "Aquests reconeixements ens garanteixin que el projecte de les botigues sigui un projecte viu i vagi creixent amb futures noves botigues que permeten la recuperació del patrimoni comercial de la vila i la dinamització turística de Calaf".

En total, a la gal·la d'aquest divendres es van entregar nou premis més vinculats al turisme rural i sostenible.